Asztalos Csaba, presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD) spune ca acuzatiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai in Romania, ci si in intreaga lume.

"Aceste acuzatii sunt extrem de grave. Este un subiect cu care nu putem sa ne jucam in nicio societate si mai ales in Romania. Am inteles ca Ilan Laufer intentioneaza sa depuna o plangere la CNCD. Laufer a mai fost ministru in guvern, numit de Iohannis. (...) Se continua utilizarea unor stereotipuri si prejudecati. In lupta politica se folosesc acesre elemente si este regretabil", a declarat Asztalos Csaba la Digi24.

El a explicat si care este procedura intr-un astfel de caz.

"In principiu, cand avem victima unei posibile fapte de discriminare trebuie sa primim o plangere. Nu am mai avut o asemenea plangere care sa se refere la refuzul de a fi numit ministru. Laufer a emis deja un mesaj public, Iohannis trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, sa spuna - nu l-am numit pe Laufer din urmatoarele motive. Ar ajuta o explicatie a presedintelui. Avem o o procedura in discriminare, Laufer a creat o prezumtie simpla a unei discriminari pe care Iohannis o poate rasturna explicand care au fost motivele refuzului la numire", a explicat seful CNCD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.