Fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, ca se astepta ca presedintele Klaus Iohannis sa respinga nominalizarea sa pentru functia de ministru al Transporturilor, sustinand ca seful statului este "un om ranchiunos".

"Mi-am dorit foarte mult Ministerul Transporturilor, stiam ca pot sa fac treaba acolo. Daca va uitati in intreaga mea cariera, o sa vedeti ca peste tot pe unde am trecut am lasat ceva in urma. Zic ca eram foarte calificata pentru acest minister, macar din punctul de vedere al managementului, pentru ca la Craiova, spre exemplu, cand am fost primar, orasul a fost pe primul loc la fonduri europene si stiu ca Ministerul Transporturilor are o problema de aceasta natura. De asemenea, cred, ca ministru mi-am dovedit eficienta. Am luat in calcul faptul ca este posibil sa fie respinsa numirea mea. Am analizat aceasta chestiune la partid, mi-am asumat, nu a fost niciun fel de situatie neasteptata pentru noi, pentru ca stiam ca presedintele este un om ranchiunos, in primul rand, si ca nu imi va ierta declaratiile pe care le-am facut cu privire la domnia sa", a afirmat Vasilescu.

Lia Olguta Vasilescu a sustinut ca nu-si aminteste ca presedintele sa fi facut ceva notabil in mandatul sau.

Lia Olguta Vasilescu: Eu in cariera mea politica am lasat ceva in urma. Nu pot spune acelasi lucru despre Klaus Iohannis

"Eu, daca ma uit la toata cariera mea politica de pana acum, cred ca am lasat ceva in urma. Nu pot spune, din pacate, acelasi lucru despre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru ca eu, cel putin, nu-mi amintesc nimic notabil din mandatul de presedinte de pana acum al domnului Iohannis. Este un joc politic de care presedintele profita", a spus Vasilescu.

Ea a mai spus ca nu regreta ca a renuntat la Ministerul Muncii. "Nu regret nimic, a fost o decizie asumata pe care am avut-o ca este posibil sa plec de la Ministerul Muncii. De altfel, atunci cand s-a facut evaluarea ministrilor s-a observat ca pe Ministerul Muncii sunt deja aplicate toate masurile programului de guvernare", a adaugat Vasilescu.

Citeste si:
Olguța Vasilescu și facturile la energie: Acum înțeleg și oamenii...
Olguța Vasilescu și facturile...

Intrebata daca Liviu Dragnea o sustine pentru portofoliul de la Dezvoltare, Lia Olguta Vasilescu a spus: "Ieri a fost o discutie in Biroul permanent si au fost multi colegi ai mei care s-au exprimat ca era mai bine ca sa merg de la inceput la Dezvoltare, avand in vedere calificarea mea. Nu a fost nicio secunda niciun lider impotriva acestei nominalizari, dar votul se da in CEx".

"Singurul care poate sa decida este CEx-ul. Nominalizarile de ministru se decid doar de catre CEx. Ieri a fost o discutie, nici nu s-a votat in Biroul Permanent. Chiar nu s-a ridicat mana si sa va uitati in statutul nostru sa vedeti ca doar CEx este cel care stabileste", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Intrebata daca exista o tensiune intre ea si Liviu Dragnea privind acest portofoliu, Vasilescu a raspuns: "Nu, nu exista nicio tensiune".

Citeste si:
Carlos „Șacalul” rămâne după gratii. Instanța a respins recursul...
Carlos „Șacalul” rămâne după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.