Un barbat a fost ucis marti seara pe o pista a aeroportului moscovit Seremetievo de catre un avion in timpul manevrei de decolare, au anuntat miercuri fortele de ordine ruse, fara sa explice cum a ajuns victima pe pista celui mai important nod aerian al Rusiei, potrivit AFP.

Barbatul, in varsta de 25 de ani, a fost lovit de 'una dintre rotile' unui Boeing 737, care 'l-a ranit mortal in timpul decolarii', a afirmat pe contul sau de Twitter Comitetul de ancheta de pe langa Parchetul General rus, potrivit Agerpres.

Incidentul s-a produs marti pe aeroportul Seremetievo, cel mai important aeroport al tarii, in jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT). Avionul implicat, care apartinea companiei ruse Aeroflot, nu si-a intrerupt zborul spre Atena in urma acestui incident.

Intr-o inregistrare video realizata la fata locului si difuzata pe Twitter, anchetatori rusi afirma ca au gasit fragmente din jacheta si sireturile de la pantofii barbatului.

Ambasada Armeniei in Rusia a informat ca victima este cetatean armean, nascut in 1993

Potrivit unor surse citate de agentiile de presa ruse, barbatul facuse o escala la Moscova, dupa ce fusese expulzat din Spania.

Nu se stie cum a ajuns tanarul pe pista aeroportului. El fusese escortat de politie pana la poarta de imbarcare. Cu toate acestea, el nu ar fi urcat in autobuzul care urma sa-l duca la avionul in care urma sa se imbarce, au spus aceleasi surse.

Reprezentantii aeroportului Seremetievo nu au facut vreun comentariu cu privire la incident. O sursa, citata de agentia de presa Interfax, a afirmat ca dupa dupa aterizarea la Atena, politia si serviciile aeroportuare locale au descoperit 'gauri' in fuselajul avionului.

Aeroflot a declarat ca mai multe curse au inregistrat intarzieri marti seara dupa inchiderea uneia dintre pistele aeroportului Seremetievo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.