Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, afirma ca ar fi cel mai bine ca senatorii, in special membrii Comisiei juridice, sa isi faca timp sa citeasca dosarul sau, pentru a-si putea forma o opinie completa. El adauga ca si el studiaza documentele, iar joi a facut acest lucru impreuna cu avocatul sau.

"Cel mai bine ar fi cat mai multi dintre colegi, in special membrii Comisiei juridice, sa isi faca timp sa citeasca, ceea ce fac si eu, tocmai pentru a-si putea forma o opinie cat mai completa, si dupa aceea, sigur, fiecare nu stiu ce va face. (...) Efortul pe care il fac ca sa studiez aceste documente imi va da mie posibilitatea intai sa ma lamuresc in legatura cu acuzatiile. Astazi a fost si avocatul meu, care va veni si maine. Si eu voi face acelasi efort in continuare, pentru ca e un volum foarte mare de informatii care trebuie parcurs si referatul pe care l-a trimis DNA, cu buna stiinta au pus numai lucrurile care duc la o anumita concluzie - si anume concluzia clara ca eu as fi vinovat. Cand eu stau si citesc declaratiile celor care au fost chemati ca martori, vad cu totul si cu totul altceva", a afirmat Tariceanu la Senat.

Intrebat daca are un mesaj pentru senatori, Tariceanu a raspuns: "Nu, nu am niciun mesaj. Sunt colegii mei. Eu nu sunt presedintele lor, eu sunt presedintele institutiei, care are un alt rol".

El a precizat ca in cursul zilei de joi a citit, alaturi de avocat, inca vreo suta de pagini din dosarul de la DNA, pe langa cele aproximativ 80 pe care le-a studiat singur cu o zi in urma.

"Sunt randuri sterse. Sunt informatii la care in mod normal ar fi trebuit sa am acces. O sa discut cu avocatul meu in legatura cu acest aspect. Ceea ce am citit azi sunt niste declaratii ale unor martori care, sigur, sunt chestionati in legatura cu ceea ce stiu despre relatiile si activitatile pe care le-au desfasurat in Romania, mai putin in legatura strict cu persoana mea, ci cu aspecte care tin de activitatile lor si de informatiile pe care le detin in legatura cu perioada in care au facut consultanta, cum s-a desfasurat, samd", a adaugat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mentionat ca pe masura ce parcurge dosarul afla lucruri care "subrezesc" acuzatiile.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

"Aflu permanent lucruri noi. Aceste lucruri care sunt trecute in volumele din dosar nu vin sa intareasca acuzatiile care mi se aduc, ci din contra vin exact in sensul contrar si subrezesc aceste afirmatii. Nu am sa intru in aceste detalii acum. (...) In referatul transmis de DNA apare o acuzatie potrivit careia ar fi existat un contract de doua milioane de dolari intre firma STG si mine, eventual partid. Aceasta oferta nu este un contract. A fost facuta o oferta comerciala, care nu a fost urmata din partea mea sau din partea partidului de niciun raspuns. Cu atat mai putin, evident, de un contract. Deci intre aceasta firma STG si mine sau PNL nu a existat niciun contract. (...) Intre PNL si firma DA Communications, care era condusa de Dan Andronic, a a existat un contract. Ca acest contract, contrar celor afirmate de procurori, nu a fost unul de forma, pentru ca el a fost onorat, s-au facut plati", a mentionat Tariceanu.

Citeste si:
Fiu lui Romică Țociu, mesaj emoționant după ce au câștigat a doua...
Fiu lui Romică Țociu, mesaj...

El a explicat ca, dupa 2008, PNL a ramas cu restante de plata catre Dan Andronic.

"Mai mult de atat, pot sa va spun, intre timp mi-am adus aminte, am facut un efort de memorie, chiar dupa incheierea anului 2008 au ramas niste restante ale PNL fata de Dan Andronic. Dan Andronic a solicitat in diferite randuri si forme plata acestor obligatii, ca in final sa fie obligat sa deschida actiune in justitie impotriva PNL pentru a-si recupera sumele. Dovada mai buna ca nu a fost un contract de forma si ca el s-a simtit obligat sa apeleze la aceasta forma pentru a i se plati obligatiile, cred ca nu exista", a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.