Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat joi ca afirmatiile premierului Viorica Dancila cu privire la rezolutia Parlamentului European si raportul MCV sunt foarte grave, pentru ca arata ca Guvernul, sprijinit de coalitia PSD-ALDE, incalca principiile si valorile europene.

"Am asistat astazi la o scena din acelasi film prost pentru Romania, prin afirmatiile pe care le-a citit premierul Romaniei, Viorica Dancila. Am avut parte de acelasi gest pe care l-a facut Florin Iordache ieri, dar in cuvinte. Nu este impotriva Opozitiei sau doar a Opozitiei si a PNL, ci este impotriva romanilor ceea ce afirma si intreprind cei care in acest moment guverneaza Romania. Afirmatiile doamnei Dancila de astazi cu privire la rezolutia Parlamentului European, raportul MCV, pregatirea Consiliului Uniunii Europene sunt foarte grave pentru ca arata ca, in acest moment, Guvernul Romaniei, sprijinit de coalitia PSD-ALDE, incalca principiile si valorile europene si se opune prevederilor Tratatului de aderare a Romaniei la UE si doresc sa scoata Romania din UE. (...) Dupa ce s-au pus de-a curmezisul mai bine de un an de zile, ca institutiile europene nu cunosc realitatea din Romania, ca nu sunt informati, ca nu spun concret ce trebuie sa faca Romania, dupa ce au facut pe prostii, acum cand sunt ca hotii prinsi la furat dau inapoi si arata doar tupeu si un dezinteres si o ostilitate grava fata de toate recomandarile acestor institutii europene", a spus Danca, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Daca Viorica Dancila continua sa aiba aceeasi atitudine risca sa scoata Romania din UE

"Aceasta atitudine pe care a exprimat-o Viorica Dancila astazi este cu atat mai grava cu cat vine din partea premierului unei tari care urmeaza sa preia presedintia Consiliului UE si pune un mare semn de intrebare daca Guvernul unei tari europene, care dovedeste ca incalca valorile si principiile europene, merita si poate sa conduca destinele UE in cadrul presedintiei rotative a acestei organizatii. (...) Rezolutia Parlamentului European si raportul MCV nu sunt impotriva Romaniei, ci impotriva grupului infractional care a ocupat si ocupa Palatul Victoria", a mentionat el.

Prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat joi ca este dezamagita de concluziile raportului cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare, in conditiile in care Romania a dovedit ca este un partener loial si corect al Uniunii Europene.

"Sunt dezamagita de concluziile raportului Mecanismului de Cooperare si Verificare, in conditiile in care Romania a dovedit ca este un partener loial si corect al Uniunii Europene. Guvernul a fost in permanenta in contact cu expertii Comisiei Europene si a oferit de fiecare data atat clarificari, cat si argumente. Din pacate, am constatat ca acestea au fost pur si simplu ignorate. Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandari suplimentare prin care se cere sa ignoram reguli constitutionale si sa acceptam ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare si Verificare, in conditiile in care regulile se schimba din mers", a declarat Dancila la inceputul sedintei de guvern.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.