Pasagerii unei companii aeriene indoneziene s-au revoltat din cauza mirosului intepator degajat de un fruct durian aflat in compartimentul de bagaje al aeronavei, echipajul fiind nevoit sa debarce fructul, potrivit relatarilor aparute miercuri in presa si preluate de dpa.

Pasagerii care s-au imbarcat luni in cursa Sriwijaya Air din Bengkulu, pe insula Sumatra, catre Jakarta au fost intampinati de un miros puternic. Unul dintre acestia a avut curaj sa discute situatia cu echipajul, a relatat cotidianul Kompas.

"Mirosul devenise mai intepator, iar in plus, aerul conditionat nu era pornit, asa ca am chemat o insotitoare de zbor care mi-a dat sa completez un formular", a scris pe Facebook Amir Zidane, un cantaret care se afla la bord.

Potrivit lui Zidane, un membru al echipajului i-a spus ca mirosul va disparea odata ce avionul va fi in aer.

"Asa ca am strigat la ceilalti pasageri, 'Vreti sa zburati cu acest avion?', iar ei au raspuns 'Nu''', a povestit acesta.

Pasagerii au fortat iesirea din aeronava, unii fiind pe punctul de a provoca o altercatie cu echipajul. In cele din urma, echipajul a cedat si a debarcat bagajul cu probleme, scrie Agerpres.

Managerul companiei Sriwijaya Air, Abdul Rahim, a declarat pentru Kompas, ca fructul a fost ambalat corespunzator, potrivit procedurii, dar ca, probabil, au ramas niste resturi care au provocat mirosul din compartiment.

Directorul aeroportului din Bengkulu, Anies Wardhana, a spus ca nu exista nicio reglementare care sa interzica companiilor aeriene sa transporte fructe durian in cala, dar ca autoritatile sunt dispuse sa revizuiasca reglementarile pentru confortul pasagerilor.

"Ministrul Transporturilor va reevalua reglementarile in zilele care urmeaza", a spus Wardhana, potrivit Kompas.

Durianul este un fruct popular in Asia de sud-est, dar multi spun ca gustul sau este aparte. Mirosul emanat de acest fruct a fost comparat cu cel de carne stricata sau de sosete transpirate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.