Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a ironizat, marti, declaratiile presedintelui Klaus Iohannis conform carora este "pe langa lege" abordarea in privinta numirii Adinei Florea la sefia DNA si a revocarii lui Augustin Lazar din functia de procuror general, adaugand ca nu doreste sa comenteze aceste afirmatii facute "dintr-o perspectiva personala, din limitele domniei sale".

"Nu vreau sa fac un inventar al spuselor celui care ocupa cea mai mare demnitate din stat, nu vreau sa fac un inventar al faptului ca odata cererea de revocare nu era oportuna din punct de vedere politic, altadata nu era oportuna, altadata cererea era neadecvata, acum este politica, adica tot felul de calificari dintr-o perspectiva personala si in limitele domniei sale. Permiteti sa nu fac comentarii", a declarat Toader la Parlament, potrivit Agerpres.

Intrebat cum comenteaza remarca sefului statului conform careia a actionat "pe langa lege", Tudorel Toader a spus: "A spus, i-auzi! Seful statului cunoaste foarte bine care sunt limitele legi, cunoaste foarte bine care-s comportamentele legale si constitutionale, este vocea cea mai autorizata din stat si nu stiu ce argumente aveti sa nu-l credeti chiar fara sa cercetati, ca la Biblie".

Marti, presedintele Klaus Iohannis a sustinut ca este "pe langa lege" abordarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in privinta numirii Adinei Florea la sefia DNA si a revocarii lui Augustin Lazar din functia de procuror general al Romaniei.

"Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit. (...) In ansamblu, se contureaza un comportament sau o abordare a acestui ministru al Justitiei pe care as clasifica-o eu pe langa lege in propunerile si de numire, si de revocare. (...) Intre timp, nu mai am doar dubii, ma indrept usor-usor spre certitudini", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis considera ca propunerea de revocare din functie a procurorului general este gresita

"Cel putin in ce priveste revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru si cu corolarul la fel de aiuritor, de povesti, manipulari publice, penibila faza, suntem in situatia in care, momentan, s-a inceput un demers judiciar si pot sa va spun de pe acum, ca sa nu existe speculatii, ca pana cand judecatorii nu vor da un verdict final, nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune, iar despre speta revocarii am mai vorbit - procurorul general Lazar a facut si face o treaba buna, mi se pare total gresita solicitarea de revocare, gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci cand va fi situatia de asa natura. Aici clar, foarte clar ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze justitia si pe cine nu vor putea acapara sau unde vad ei ca nu au sanse vor sa ii indeparteze", a mai afirmat Klaus Iohannis.
Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.