15 parlamentari de la PNL, ALDE si PSD au reclamat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului clipul ”Copiii referendumului”, realizat de agentia de publicitate Papaya Advertising, prin care indemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, potrivit unui document publicat de petreanu.ro.

Este vorba despre o adresa semnata de zece parlamentari PNL - Cupsa Ioan, Mihalescul Dumitru, Popescu Pavel, Fador Angelica, Chereches Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartau Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ionita Antoneta, Neagu Nicolae, trei de la PSD - Jivan Luminita-Maria, Titus Corlatean, Gabriel-Beniamin Les, unul de la ALDE - Cataniciu Steluta-Gustica si unul de la minoritati - Grosaru Andi-Gabriel.

Semnatarii solicita Autoritatii pentru Protectia Copilului sa inceapa o ancheta impotriva agentiei Papaya, sub suspiciunea ca figurantii minori din filmare nu ar fi avut acordul parintilor pentru actiune, ca ar fi existat o situatie de exploatare a copiilor si ca ar fi fost abuzati fizic si emotional, scrie News.ro.

Adresa are antetul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

Seful agentiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, a fost chemat la audieri, marti, la sediul Directiei de Investigatii Criminale, in urma unei plangeri depuse de 13 parlamentari.

Spotul Papya Advertising, lansat la inceputul lunii octombrie, a fost inspirat din serialul "The Handmaid’s Tale” ("Povestea slujitoarei”), care are la baza romanul omonim al autoarei Margaret Atwood si in care este descrisa viata din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea. Clipul reprezinta Romania de dupa Referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie si are o durata de un minut si 20 de secunde.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.