Politistul din Pitesti care si-a impuscat copilul de 3 ani si apoi s-a sinucis promovase testarea psihologica si nu facea obiectul vreunei cercetari administrative, a afirmat, sambata, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), inspectorul principal Georgian Dragan.

"Pot sa va spun ca la inceputul acestui an, in ianuarie, barbatul a fost testat psihologic si a luat aceasta testare psihologica, a fost declarat promovat. Nu era in curs de cercetare administrativa sau prealabila", a declarat Georgian Dragan la Digi 24.

El a prezentat, totodata, si succesiunea evenimentelor care au dus la descoperirea celor doua cadavre in locuinta politistului din Pitesti.

"Saptamana aceasta s-a pronuntat divortul intre cele doua persoane, intre politistul de 29 de ani si sotia acestuia. In aceasta dimineata, sotia lui a mers la domiciliul barbatului, unde a lasat copilul in varsta de 3 ani si 7 luni in grija acestuia. Ulterior, nu a mai raspuns nici la telefon si nici la usa, atunci cand sotia s-a deplasat la domiciliul barbatului pentru a lua copilul inapoi acasa. Sotia a sunat la 112 si deindata s-au deplasat la fata locului echipajele de la descarcerare, politistii si echipele medicale. Au gasit cadavrele celor doi (...). Acestea vor fi transportate la Serviciul de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei", a precizat purtatorul de cuvant al IGPR.

Barbatul, care era politist in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti, a folosit pistolul de serviciu, pe care nu il predase la iesirea din schimb.

Conducerea anchetei a fost preluata de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.