Stefan Gabriel Dascalu, cadru universitar la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", a fost deferit justitiei de procurorii DNA, cu acord de recunoastere a vinovatiei, dupa ce ar fi dat la doi studenti subiectele ce urmau sa se regaseasca in grilele de la materia de specialitate pentru sesiunea de licenta din iulie 2017.

Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor articolului 483 Cod procedura penala, cu acord de recunoastere a vinovatiei, in cazul lui Stefan Gabriel Dascalu cu privire la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, daca aceste actiuni au avut drept scop obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut ca Stefan Gabriel Dascalu, in calitate de cadru universitar la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si persoana care a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea criminalitatii organizate pentru sesiunea de licenta din iulie 2017, la data de 3 iulie 2017, cu o zi inainte de derularea examenului, ar fi dat la doi studenti subiectele ce urmau sa se regaseasca in grilele de la materia de specialitate, informatii ce aveau caracter nepublic la momentul furnizarii si pe care cele doua persoane le-au transmis colegilor de grupa.

"Ca urmare, 30 din cei 32 de studenti care au participat la examenul de licenta la specialitatea respectiva au obtinut astfel un folos necuvenit constand in obtinerea notei 9,70 la examen si promovarea examenului de licenta", explica anchetatorii.

Potrivit DNA, in prezenta avocatului, Stefan Gabriel Dascalu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de 2 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii instantei sesizate cu prezentul acord.

De asemenea, arata procurorii anticoruptie, Dascalu va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 3 si Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare pe o perioada de 60 zile lucratoare.

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Dosarul lui Stefan Gabriel Dascalu, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei, au fost trimise la Tribunalul Bucuresti, informeaza DNA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.