Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, sustine ca PNL solicita Ministrului Justitiei anularea procesului de revocare a procurorului general.

"Procedura este lovita de nulitate, ca urmare a minciunii si erorii grosolane facute de ministru in demararea procesului.

Dragnea, Dancila si Tudorel Toader au ridicat minciuna la nivelul de politica de stat.

Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decat un demers politic de represiune, nu doar impotriva Procurorului General, care este seful Ministerului Public, dar si impotriva intregului sistem judiciar. Este o revocare politica declansata impotriva recomandarilor Comisiei de la Venetia, care s-a pronuntat pe legile justitiei, inclusiv pe procedura de revocare, la solicitarea PNL.

Cererea lui Tudorel Toader de revocare a lui Augustin Lazar este politica pentru ca:

  • intre motivele revocarii sunt invocate aspecte legate de libertatea de exprimare, Tudorel Toader motivand ca Augustin Lazar l-ar fi contrazis in cadrul sedintelor CSM. Pe Tudorel Toader l-a contrazis tot CSM-ul, fiind singurul care a votat propria sa propunere (cazul Kovesi). Va solicita oare Tudorel Toader dizolvarea CSM pentru ca nu a fost de acord cu el??
  • cererea de revocare se bazeaza pe o manipulare odioasa, Tudorel Toader a facut referire la „o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar”, in conditiile in care ulterior am constatat ca era vorba de un alt procuror Lazar.
  • cererea de revocare nu se bazeaza pe altceva decat pe o insiruire de alegatii, pseudo-argumente, care nu sunt legate intre ele printr-un fir logic. Sunt puse otova justificari lipsite de o ancora in conditiile prevazute de lege pentru care sa se poata forta revocarea.

A nu da curs solicitarii de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1700 de magistrati si s-au exprimat solidar un numar semnificativ de instante si parchete, inseamna a merge deliberat spre o comanda politica, sfidand intreg sistemul judiciar.

Urmeaza raportul privind MCV

Exista riscul adoptarii unei rezolutii in Parlamentul European impotriva Romaniei. Se discuta la nivel european de conditionarea alocarii de fonduri europene in functie de respectarea principiilor statului de drept.

Daca Guvernul nu abandoneaza acest demers si nu da astfel un semn minimal de colaborare cu institutiile europene, inseamna ca PSD-ALDE nu isi doreste altceva decat sanctionarea Romaniei si, implicit, sabotarea si distrugerea a tot ceea ce s-a obtinut bun de la Uniunea Europeana.

Tripleta Dragnea -Dancila - Toader poarta responsabilitatea scaderii increderii in Romania inaintea preluarii presedintiei UE", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.