Cutremurul care s-a produs duminica dimineata cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter face parte din activitatea seismica normala a zonei Vrancea si nu asteptam replici, a declarat, duminica dimineata, pentru AGERPRES, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

"Cutremurul a avut o magnitudine de 5,8 si s-a produs la o adancime de 151 de kilometri, intensitatea in epicentru fiind 6, una destul de mare, pentru ca s-a simtit destul de bine si la Bucuresti. Aceasta este ultima revizuire. Cutremurul face parte din activitatea seismica normala a zonei Vrancei. Ultimele cutremure cu o magnitudine de peste 5 s-au produs in 2016, in septembrie si decembrie, tot de 5,8 grade pe Richter, iar in 2018, acesta este cel mai mare. Nu mai asteptam replici. De obicei la cutremurele de adancimea aceasta nu prea sunt replici si daca sunt, ele sunt mult mai mici. In Vrancea nu sunt replici asa cum sunt la cutremurele de suprafata. E important ca nu s-a produs un seism de magnitudine mai mare", a precizat Ionescu.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminica dimineata, la ora locala 3:38, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, la o adancime de 151 de kilometri, arata ultimele date ale INFP.

Cutremurul a avut loc in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (21 km), Covasna (35 km), Intorsura Buzaului (41 km), Targu Secuiesc (49 km) si Valenii de Munte (58 km).

Seismul s-a produs inainte de trecerea la ora Europei Orientale, programata in noaptea de sambata spre duminica, cand ora 4:00 AM a devenit ora 3:00 AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.