Yuppy 3 August 2018 16:44 de Clara Vacaru
Soferul cu numere de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, din Suedia, reactioneaza dupa anuntul Politiei Romane care a spus ca va cere clasarea dosarului deschis pe numele sau.

Omul spune ca nu a comis nicio infractiune si ca decizia Politiei de a cere clasarea dosarului sau este una corecta.

"Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru ca sunt nevinovat, nu am facut nicio infractiune. (...) Mi s-a parut incorect cum a procedat Politia Romana. Ar fi trebuit sa imi spuna cu ce am gresit de la inceput. Fiecarui echipaj i-am spus ca am si celelalte placute. Mi-au stricat concediul, ce sa zic”, a declarat vineri soferul masinii cu numere de inmatriculare personalizate cu mesaj anti-PSD, potrivit site-ului News.ro.

Intrebat ce parere are despre faptul ca seful Politiei Romane a cerut verificari interne ale modului in care Directia Rutiera din cadrul IGPR a facut argumentarea juridica privind aplicabilitatea Conventiei de la Viena din 1968, barbatul a spus ca atat timp cat a fost comis un abuz, cineva trebuie sa plateasca.

"Normal ca e corect sa faca verificari. Atat timp cat au facut un abuz, sa plateasca. (...) Daca au facut-o de undeva de sus, din ordin politic, sa spuna. (...) Mesajul nu mi s-a parut obscen, am cautat ce inseamna si nu era obscen”, a mai spus soferul.

La randul sau, avocatul acestuia a spus ca numerele de inmatriculare sunt legale, desi inactive, astfel ca nu i se poate invoca nicio infractiune clientului sau.

"Am asteptat si noi solutia de astazi, am asteptat comunicatul oficial. (...) Retineti ca pe tot parcursul cercetarilor clientul meu si-a pastrat calitatea de martor. (...) In aceasta situatie, actul de sesizare initial, actul premergator a fost acel proces verbal de constatare a infractiunii flagrante. Numerele erau legale. Intr-adevar, in sistem, din cele ce ne-au fost comunicate la momentul la care am fost audiati pe acest aspect, numerele de inmatriculare apareau inactive, neputand fi invocata nicio culpa clientului meu si niciun fel de eroare. Clientul nu a savarsit nicio fapta. De altfel, (...) autoritatile suedeze au confirmat acest aspect, respectiv faptul ca placutele sunt valide. Clientul meu a respectat toate regulile de circulatie si nu i se poate imputa niciun aspect”, a explicat avocatul.

Citeste si:
Andreea Bălan și Andreea Antonescu, ajutate de un șofer daltonist....
Andreea Bălan și Andreea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.