Urmareste-ne »

10 Mai 2018, 17:22 in Yuppy

Comori in bucatarie: cele mai scumpe condimente din lume

Le folosim in diverse retete prin bucatarie si stim ca vor face ca orice preparat sa devina mai gustos si mai aromat. Condimentele au imbogatit cultura culinara cu arome dintre cele mai interesante cu parfum, culoare si gust. Exista mirodenii fara de care nu ne-am putea imagina experienta gatitului. Totusi, foarte multe dintre acestea sunt costisitoare si au o istorie la fel de bogata precum profiturile celor care le-au adus in atentia lumii. Daca esti curios sa afli care sunt cele mai scumpe condimente din lume, am facut o lista cu acestea.

Sofran

1/7
Stigmatul cu care se termina floarea Crocus Sativus, originara din Asia Centrala, se numeste sofran. Cu un continut de peste 150 de compusi volatili, acest condiment este auriu, dulce, usor afanat. Desi acum se poate gasi in mai multe regiuni din lume, ramane in continuare foarte scump, datorita procesului de recoltare, unul extrem de dificil. Un calcul ne spune ca daca fiecare floare are 3 stigmate, pentru a obtine jumatate de kilogram sunt necesare aproape 80.000 de flori si undeva la 600 de ore de munca. Daca este prea ieftin, inseamna ca ce cumperi nu este sofran de calitatate. A ramas de-a lungul timpului o comoara culinara si se foloeste in bucatarie, cosmetice, medicina, industrii diverse.
← →

Discutii si comentarii pe tema "Comori in bucatarie: cele mai scumpe condimente din lume"

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, 9AM incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.


Ultima ora din Yuppy pe 9AM