Yuppy 4 Martie 2016 15:37
Avionul care poate atinge viteze incredibile.

Imagineaza-ti un zbor care dureaza mai putin decat timpul pe care il pierzi in trafic in drum spre munca. Este posibil asa ceva? Se pare ca da.

Designerul industrial canadian, Charles Bombardier, propune o tehnologie noua cu ajutorul careia avioanele ar putea atinge viteze increadibile. Modelul propus de inventator ar depasi de 24 de ori viteza sunetulu.

Singura problema? Pentru a putea calatori la viteze de 24 de ori mai mari decat viteza sunetului, avionul trebuie construit din materiale extrem de rezistente care pot face fata caldurii intense provocate de frecarea cu aerul.

Chiar daca inventatorul a facut cateva schimbari modelului initial, imbunatatindu-l semnificativ, este putin probabil ca un avion atat de rapid sa fie construit prea curand. O asfel de tehnologie necesita motoare cu propulsie care folosec oxigen pentru energie. Deocamdata nu este un astfel de motor care sa fie suficient de stabil pentru a putea atinge asemenea viteze. Dar, pe viitor, un avion care poate realiza cursa Londra-New York in 11 minute, poate deveni realitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.