Yuppy 8 Mai 2015 13:32
In Mexic, pe fundul Marii Caraibelor, viata submarina si arta contemporana isi dau mana armonios.

Se numeste „Museo Suacuatioc de Arte” (Muzeul Subacvatic de Arte) si este semnat de sculptorul britanic Jason de Caires Taylor. Se gaseste pe fundul Marii Caraibelor, in interiorul Parcului National Marin al Peninsulei Yucatan. Poti ajunge acolo doar inchiriand echipament de scuba si scufundandu-te la 9 metri adancime.

Muzeul este compus din peste 500 de statui in marime naturala, reprezentand oameni de la inceputul civilizatiei mayase si pana in prezent. Proiectul a fost demarat in 2009 si pentru ridicarea statuilor s-a lucrat 18 luni si s-au folosit 120 de tone de ciment, nisip si pietris si 400 kg polimeri siliconici. Sculpturile sunt realizate dintr-un mix de materiale cu pH neutru, prietenos cu viata marina.

Multe din statuile create de Taylor sunt comentarii satirice la adresa problemelor comunitatii. „Bancherul”, de exemplu, este statuia unui om de afaceri ingenunchiat si cu capul bagat in nisip. Este o reprezentare a faptului ca majoritatea politicienilor si a afaceristilor promit multe lucruri, dar cand vine vorba de actiune, dispar.

Mai multe imagini cu fasinantul muzeu puteti vedea urmarind clipul de mai sus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.