Clujul este unul dintre cele mai interesante si complexe judete ale Transilvaniei, daca ne uitam la mostenirea sa istorica. Doar pe teritoriul sau sunt inregistrate 1.382 de monumente istorice si situri arheologice, precum si o multime de alte atractii turistice. Wall-Street.ro iti prezinta 10 locuri pe care trebuie sa le vizitezi daca ajungi in acest judet, potrivit datelor furnizate de Asociatia Force Tourism.

Biblioteca Judeteana "Octavian Goga"

Infiintata la inceputul secolului al XX-lea, biblioteca publica este una dintre cele mai importante de acest gen din Romania. Detine in colectia sa peste 760.000 de documente, printre care carti, periodice, documente audiovizuale, colectii electronice si un important fond de colectii speciale. Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" are preste 31.000 de utilizatori inscrisi si inregistreaza anual 100.000 de vizite virtuale. Cei interesati pot utiliza serviciile online prin intermediul paginii web care ofera acces la cataloagele electronice ale bibliotecii, prelungirea sau rezervarea de documente, propuneri de achizitii, radio online si blog.

Muzeul de Mineralogie din Cluj-Napoca

Un obiectiv turistic nu foarte cunoscut, Muzeul de Mineralogie din cadrul Universitatii Babes Bolyai, Cluj-Napoca, detine un numar important de raritati, intre care se numara singura colectie de meteoriti din Romania, o colectie de aur nativ, colectia de geme (pietre pretioase si fine) fatetate. Tot aici se gasesc cea mai completa colectie de pietre fine romanesti si cel mai mare numar de specii minerale, intr-o colectie sistematica.

Muzeul Zoologic

Infiintat in 1859, Muzeul Zoologic al Universitatii Babes Bolyai numara in prezent 300.000 de piese. Punctele de atractie sunt reprezentate de curiozitati si raritati faunistice romanesti si mondiale, iar aici se pot observa si cateva exemplare ale unor specii disparute definitiv din fauna.

Citeste continuarea pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.