10 atractii turistice desprinse din povesti.

Cu siguranta cei mai multi dintre noi au auzit de castelele Bran si Peles care, desigur, se regasesc pe aceasta lista. Dincolo de aceste constructii celebre, intreaga tara este presarata cu palate,unele amenajate si transformate in muzee. Altele, din pacate, au ramas in paragina si nu au trecut testul timpului si al nepasarii. Chiar si asa, zidurile lor goale pastreaza inca urme de frumusete si amintiri din alte veacuri.

1. Castelul Bran

Initial, constructia a functionat ca un soi de garnizoana si a fost ridicata de Cavalerii Teutoni. Ceva mai tarziu, dupa fondarea orasului Brasov, acesta a intrat sub administratia locala. Castelul Bran este cunoscut pe plan international ca fiind locul de bastina al lui Dracula.

Legatura dintre castel si Vlad Tepes este destul de indepartata si vag consemnata. In orice caz, pentru o scurta perioada de timp, Branul s-a aflat in posesia lui Mircea cel Batran, bunicul lui Vlad Tepes.

Regina Maria, de asemenea, se numara printre cei proprietarii palatului iar in perioada comunista, acesta a fost deschis ca muzeu.

2. Palatul de la Mogosoaia

Povestea Palatului de la Mogosoaia incepe in primii ani ai secolului al XVIII-lea, atunci cand Constantin Brancoveanu a cumparat terenul de la vaduva boierului Mogos. Inainte de toate, a fost ridicata biserica de la intrarea in curtea palatului care poarta hramul Sfantului Gheorghe.

Abia dupa 14 ani a fost ridicat si palatul in stil brancovenesc, cu influente otomane si renascentiste. Dupa moartea domnitorului, cladirea a fost transformata in han si si-a pierdut stralucirea de odinioara. Totusi, sub atenta obldauire a Marthei Bibescu, frumusetea locului a fost restaurata in a doua jumatate a secolului XX.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: vedere castel Peles sursa Shutterstock.com

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.