Unde plecam in aceasta toamna? Iata 10 destinatii perfecte.

Vara s-a terminat, dar asta nu inseamna ca nu iti poti planifica urmatoarele vacante. Anumite orase se vad cel mai bine toamna, cand soarele nu mai arde cu atata putere, preturile sunt mai mici, iar turistii din ce in ce mai putini.

De ce e mai bine sa iti planifici vacantele toamna:

1. Mai putini turisti

Mai putini turisti inseamna mai putina aglomeratie, mai putine cozi, mai putin timp petrecut asteptand sa vizitezi un muzeu sau sa se elibereze o masa la un restaurant bun.

2. Caldura se domoleste

In anumite destinatii, precum Spania, Grecia, Egipt sau Italia, vara temperaturile trec lejer de 37 de grade. Oricat de pregatit ai fi, uneori este imposibil sa vizitezi orasul cand soarele arde cu asa putere. Toamna este anotimpul potrivit pentru a vizita orasele din sudul Europei.

3. Preturi mai mici

Fiind in afara sezonului, preturile pachetelor turistice scad simtitor. Zborurile sunt mai ieftine, la fel si acomodarea. Mai mult, poti primi si anumite reduceri la muzee, gradini botanice si tot asa.

10 destinatii perfecte pentru toamna

1. Toscana

Foto: Giuseppe Moscato via Flickr.com

Toscana este o destinatie perfecta pentru toamna. In septembrie si octombrie, vreme este inca suficient de calda, turistii din ce in ce mai putini, iar culesul viei este in toi. Asta inseamna ca, pe langa un peisaj desprins din Paradis, va mai puteti desfata si cu numeroase festivaluri stropite cu vin din belsug si multa voie buna.

Va recomandam, de exemplu, Festa dell'Uva, un festival al strugurilor ce are loc in Impruneta, un sat aflat in apropierea Florentei.

2. Barcelona

Foto: parcul Guell Barcelona toamna sursa Shutterstock.com

Barcelona este o destinatie destul de aglomerata pe tot parcursul anului, insa toamna lucrurile parca incep sa mai linisteasca. Rambla, celebrul bulevard din Barcelona, nu mai este atat de plin ca in timpul verii si poti casca ochii in liniste la artistii stradali si vitrenele elegante ale magazinelor.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

3. Porto Pollo

Foto: Violeta Olteanu

Pentru amatorii de plaja, mare si sporturi de apa, Porto Pollo, Sardinia, este destinatia perfecta pentru toamna. Fiind in afara sezonului, preturile sunt considerabile mai mici, iar vremea este perfecta pentru a te da cu kite-ul cat e ziua de lunga.

Nu ratati nici imprejurimile; peisajele sunt superbe si, pentru ca nu vor fi atat de multi turisti, le veti putea admira in tihna.

4. Brasov

Foto: Castelul Bran sursa Shutterstock.com

Despre Brasov se spune ca ar fi cel mai frumos oras din Romania. Nu stim daca este adevarat sau nu, sunt o multime de alte orase care ne plac la fel de mult, dar trebuie sa recunoastem ca, de fiecare data, ne intoarcem cu mare drag in orasul de la poalele Tampei.

Toamna, cand intreg orasul pare imbracat intr-o simfonie de culori, ni se pare anotimpul perfect pentru un weekend prelungit departe de griji si agitatia oraselor mari.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

5. Lisabona

Foto: strada Lisabona sursa Shutterstock.com

De la plaje intinse cu apa cristalina, la coaste acoperite de cei mai dulci portocali, de la relaxare la sporturi extreme, de la vinurile bune la atmosfera boema, Lisabona are cate ceva de oferit pentru toata lumea.

Toamna, cand vremea este inca destul de buna, ba chiar mai buna decat in timpul verii, inca te mai poti relaxa pe plaja sau la o terasa cu un pahar de vin bun in fata.

6. Freiburg im Breisgau

Foto: apus Freiburg sursa Shutterstock.com

Freiburg este un oras universitar care prinde viata toamna. Nu te speria de studentii care dau buzna in oras la inceputul toamnei, nu fac decat sa ii sporeasca farmecul.

Aflat in apropierea Padurii Negre, inconjurat de natura si cu un aer medieval, Freiburg este, poate, unul din cele mai frumoase si subapreciate orase din lume.

7. Ljubljana

Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...

Foto: parc Ljubljana sursa Shutterstock.com

Capitala Sloveniei, Ljubljana, este una din cele mai frumoase destinatii europene. Amestecul de culturi, castele medievale si atmosfera boema fac din Ljubljana o destinatie perfecta oricand, insa toamna, scaldata intr-o lumina difuza, Ljubljana este cu adevarat superba.

8. Viena

Foto: Viena toamna sursa Shutterstock.com

Viena este o destinatie nemaipomenita pe tot parcursul anului, dar nimic nu se compara cu aerul boem pe care il capata toamna. Este imposibil sa nu te indragostesti de mirosul de ploaie, de simfonia de culori si de lumina difuza care invaluie orasul toamna.

9. Paris

Foto: Paris toamna sursa Shutterstock.com

Parisul fie il iubesti, fie il urasti. Si ar fi pacat sa il urasti un oras care imbina secole de istorie si arta. Pentru a te putea bucura de o experienta pariziana a la carte, iti recomandam sa vizitezi orasul toamna, cand cozile de la marile muzee se reduc drastic.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

10. Budapesta

Foto: Budapesta toamna sursa Shutterstock.com

Va spuneam mai demult ca Budapesta este un oras deosebit in care ne-am intoarce oricand. Asa ca era imposibil sa nu punem si capitala Ungariei in topul nostru.

Poduri, fortarete, castele medievale, parcuri si peisaje de vis sunt cateva din multele atractii pe care le ofera Budapesta.

Toamna este sezonul festivalurilor, asa ca ati putea sari o masa degustand din branzeturi, carnati si din palinca.

Foto main: castel germania sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.