Destinatii ideale pentru cautatorii de adrenalina.

Fiecare dintre noi isi imagineaza vacantele diferite. Poate ca, pentru tine concediul ideal inseamna doua saptamani petrecute pe o plaja exotica, sorbind dintr-un Mojito si incercand sa-ti bronzezi perfect fiecare centimetru de piele. Sau poate ca nu iti poti imagina o vacanta fara o harta in mana, pierzandu-te pe stradutele celor mai frumoase orase europene.

Daca ideea unei vacante petrecute cu burta la soare sau intr-o cafenea pariziana te plictiseste de moarte, daca esti in cautare de adrenalina, iar gandul unui salt cu parasuta iti pune sangele in miscare, atunci acesta lista s-ar putea sa fie pentru tine.

10 destinatii ideale pentru cautatorii de adrenalina

1. Base jump in Insula Zakynthos

Vremea frumoasa, plajele pitoresti si peisaje desprinse parca dintr-un basm, fac din insula greceasca Zakynthos o destinatie turistica extrem de populara. Una din cele mai cunoscute plaje este Navagio unde, printre ape si stanci se afla epava unui vas de origine scotiana esuata in apele Marii Ionice in anul 1983.

Ce poti face tu intr-un astfel de loc? Base jump de pe frumoasele stanci.

Foto: golf Zakynthos sursa Shutterstock.com

2. Excursie in tinutul inghetat

Ce-ai zice daca, in loc de Italia, Grecia sau Turcia, ai punea Antarctica pe lista posibilelor destinatii de vacanta de anul acesta? Nu vei sari cu parasuta de la mii de metri, nu te vei da cu placa pe versantul unui vulcan, dar vei avea sansa sa explorezi unul din cele mai aride, reci si periculoase tinuturi de pe pamant. Iar sentimentul de izolare pe care ti-l da locul iti pune glandele adrenale in actiune.

Foto: munte Antarctica sursa Shutterstock.com

3. Plimbare cu balonul deasupa Parcului National Serengeti

Cand te aventurezi in Parcul National Serengeti, din Tanzania, poti fi sigur ca vei avea parte de adrenalina din plin. Sa vezi toate acele animale salbatice in habitatul lor natural trebuie sa fie o experienta extraordinara.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

O plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Parcului v-a face ca experienta sa devina cu atat mai incitanta.

Foto: balon cu aer cald deasupra Serengeti sursa Shutterstock.com

4. Pleaca intr-o vanatoare de tornade

Va povesteam in urma cu ceva vreme despre Mike Hollingshead, vanatorul de furtuni care parcurge anual zeci de mii de kilometri in cautarea furnutii prefecte. Nu stiu voua cum vi s-a parut idea, dar aici, in redactie, nu am putut sa nu ne imaginam cum ar fi o astfel de experienta.

Am aflat ulterior ca vanatoare de tornade atrage tot mai multi curiosi anual si, pentru ca a devenit o activitate atat de populara, tururi speciale au fost organizate pentru acesti in Tornado Alley, zona din SUA tornadele sunt un fenomen meteorogic frecvent.

Foto: fulger sursa Shutterstock.com

5. Escaladeza K2

Poreclit „Muntele Salbatic”, K2 este al doilea varf al lumii, ca inaltime, dupa Everest. Cu toate acestea, K2 isi intrece lejer rivalul in ceea ce priveste gradul de dificultate si greutatile intalnite de alpinistii profesionisti. Pe K2, chiar si cel mai usor traseu presupune traversarea unui ghetar alpin de mare altitudine. Nu are rost sa mai spunem ca, „Muntele Salbatic” este o destinatie recomandata doar alpinistilor experimentati.

Citeste si:
Test de curaj: 10+ fotografii ce pot provoca ameteli si celor...
Test de curaj: 10+ fotografii...
Foto: apus munte K2 sursa Shutterstock.com

6. Circuit prin desertul australian

Stiti glumita aia care circula pe Internet de ceva vreme incoace? Aceea in care, pe o fotografie realizata in Australia scrie:”Aceasta este Australia. Sunt 1295 de animale care te pot ucide in aceasta imagine.” Se pare ca exagerarea nu este chiar atat de departe de adevar. Cu siguranta, nu veti intalni paianjeni uriasi sau scorpioni la tot pasul, insa nu ar strica sa fiti cu ochii in patru.

cautatorii de adrenalina, desertul australian poate fi destinatie ideala. In sezonul cald, gradele devin aproape insuportabile, in sezonul umed, inundatiile se intampla cu o viteza uluitoare si, in ambele sezoane, ajutoare sunt, de obicei, la cateva ore distanta.

Foto: apus desert Australia sursa Shutterstock.com

7. Rafting pe raul Lochsa

Rafting-ul este unul din cele mai raspandite sporturi white-water. Pentru pasionati, exista si la noi in tara diferite companii care organizeaza cursuri, sesiuni si concursuri de white-water rafiting sau kayaking. Insa, pare-se, o experienta cu totul si cu totul unica vei avea parte daca incerci sa te dai pe apele rapide si ivolburate ale raului Lochsa, din Idaho, SUA.

Citeste si:
Cursuri gratuite pentru cei care își doresc devină piloţi sau...
Cursuri gratuite pentru cei...
Foto: raul Lochsa sursa Shutterstock.com

8. Heli-ski in muntii Canadieni

Ce poate fi mai frumos decat sa urci cu elicopterul pana in varful celor mai frumosi si inacesibili munti, apoi sa-ti dai drumul cu ski-urile sau cu placa pe partii neamenajate, riscand in orice moment sa produci o avalansa in timp ce aluneci pe zapada inca virgina?

In cazul in care, Canada este prea departe sau prea scumpa, puteti practica acest sport in pe meleagurile noastre.

Foto: Soren Egeberg Photography / Shutterstock.com

9. Sky-diving deasupra lacului Tahoe

Saltul cu parasuta este un MUST pentru toti iubitorii de adrenalina. Combinati-l cu un peisaj de poveste, cum ar fi Lacul Tahoe, din Sierra Nevada, SUA si veti avea parte de o experienta completa.

Foto: lacul Tahoe sursa Shutterstock.com

10. Vizitati parcul de distractie Cedar Point, SUA

Daca sunteti in cautare de adrenalina, dar nu aveti curajul sa sariti dintr-un elicopter, puteti o incerca ceva mai putin extrem, dar care va va da suficienti fiori pe sira spinarii – o plimbare intr-un din cele 16 roller-costere din parcul de distractii Cedar Point din SUA. Atentie, 4 dintre ele au mai mult de 60 de metri inaltime.

Citeste si:
Top 8: Cele mai periculoase activitati de vacanta
Top 8: Cele mai periculoase...
Sursa foto: Wikipedia.org
Foto main: balon cu aer cald deasupra Serengeti sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.