150.000 de fotografii combinate intr-un timelapse superb despre o lume ascunsa, dar demential de frumoasa.

Daniel Stoupin este doctorand la Universitatea Queensland. Este si realizatorul unui timelapse superb, cumpus din peste 150.000 de fotografii, intitulat „Slow Life”. In clipul pe care l-a realizat, Stoupin a adus in atentie, pe langa corali, bureti si alte creaturi subacvatice un univers fragil, rareori vazut intr-o ipostaza atat de vie.

Am pornit de la ideea de a suprinde recifurile de corali intr-un mod spectaculos, de a le aduce astfel in atentia oamenilor. Aveam planuri mai mari pentru acest clip. Dar, dupa multe luni in care am procesat sute de mii de fotografii si am incercat sa capteze diferite elemente din comportamentul coralilor sau al buretilor, mi-am dat seama ca trebuie sa fac lucrurile pe rand. Pentru moment, clipul se axeaza pe frumusetea microscopica a acestor piesaje. Close-up-urile pe care le-am realizat, pattern-urile descoperite, culorile si, in general, cam tot ce are legatura cu aceasta fauna nu seamana cu nimic din ce am intalnit in mediul terestru.”, spune Stoupin.

Noi ii cam dam dreptate. Voi ce parere aveti?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.