Unul dintre cele mai vizitate state si motorul zonei euro, Germania este considerata cea mai sigura destinatie din intreaga lume, potrivit unui top international, scrie arabnews.com, potrivit wall-street.ro.

De la Marea Baltica la Alpi, Germania este, in prezent, cea mai populara destinatie turistica, potrivit topului Travel and Tourism Competitiveness Report, realizat de World Economic Forum.

Cei mai multi turisti in Germania vin din Olanda, Elvetia, SUA, Arabia Saudita si Golful Persic. Arabnews.com scrie ca tarile din Golful Persic sunt cele mai importante patru state pentru piata din Germania. Aproximativ 450.000 de cetateni arabi au aterizat pe aeroporturile nemtesti in primele sase luni din 2013, in crestere cu 30 de procente fata de anul trecut.

Bavaria este regiunea in care calca cei mai multi straini, iar Frankfurt, Berlin si Dusserdolf sunt orasele care atrag cei mai multi turisti. In 2012, Berlin a atins un nou record: aproape 11 milioane de straini au vizitat capitala germana si 25 de milioane de oameni au ramas peste noapte in oras.

O previziune despre puterea turismului in Germania a fost facuta si de un atreprenorul roman, Remus Visan, managing director Paravion.ro.

Citeste continuarea, dar si alte stiri din noua economie pe Wall-Street.ro

Foto main: panorama Munich sursa Shutterstock. com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.