Iti place sa calatoresti? Alege-ti destinatiile cu foarte mare atentie. Fie ca vorbim de tari in care revoltele si luptele interne sunt la ordinea zilei, de orase in care traficantii de droguri au generat multe conflicte, fie ca riscul sa fii jefuit sau chiar rapit in miezul zilei este ridicat, sunt anumite locuri pe care cel mai bine ar fi sa le eviti. Iata care sunt destinatiile care te-ar putea ucide.

1. Libia

Amenintare: Este foarte probabil sa iti pierzi viata prins in mijlocul unui schimb de focuri.

Libia este o prezenta mai putin cunoscuta a Patrimoniului UNESCO. Cu mii de ani de istorie elene si romane intiparite in ruinele din orase ca Sabratha, Leptis Magna sau Cyrene, Libia si-ar putea axa economia pe turism. Cu toate acestea, foarte putina lume le viziteaza. Conflictele armate, controlul militar strict sau revoltele interne nu ajuta prea mult industria turismului.

Sursa foto: Wikipedia.org

2. Haiti

Amenintare: Este foarte posibil sa te imbolnavesti de holera sau sa fii prins intr-un protest violent impotriva guvernului.

Plaje tropicale, apa cristalina, peisaje de poveste, o capitala vibranta si o tara plina de istorie. Pare destinatia perfecta, nu-i asa. Eh, bine, nu e. Pentru ca vorbim de Haiti, o tara in care grevele si protestele violente impotriva guvernului au ajuns, dupa cutremurul care a devastat tara in 2010, sa fie la ordinea zilei.

Sursa foto: Wikipedia.org

3. Somalia

Amenintare: Este foarte probabil sa mori intr-un atac terorist sau sa fii victima unei crime stradale.

Ceea ce putini stiu este ca Somalia are privelisti ce par desprinse din povesti. Unde mai pui ca mancarea este delicioasa. Luptele dintre cartelurile de droguri, razboiul civil si violentele transfrontaliere saracesc aceasta tara de potentialul sau turistic extraordinar.

Daca vrei totusi sa vizitezi Somalia, este recomandat sa angajezi 10 garzi de corp inarmate care se te protejeze non stop.

Sursa foto: Wikipedia.org

4. Venezuela

Amenintare: Este foarte posibil sa dispari sau sa mori intr-un mod misterios in timp ce explorezi tara.

Venezuela este cunoscuta pentru cea mai inalta casca din lume, Casca Ingerilor, dar si pentru padurile tropicale, vegetatia luxurianta, fauna diversa si miile de specii de orhidee. De nu este, totusi, Venezuela o destinatie de top? Pe langa faptul ca este cel mai comun punct de oprire al drogurilor in drumul lor spre Statele Unite, Caracas, capitala Venezuelei, ocupa locul doi in topul tarilor cu o rata ridicata a criminalitatii.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...
Sursa foto: Wikipedia.org

5. Brazilia

Amenintare: Este foarte posibil sa fii injunghiat pentru telefonul mobil pe care il porti in buzunar.

Cine nu ar vrea sa vizitieze Brazilia? Carnavalul de la Rio, plaje superbe, metropole exuberante si o viata de noapte diversificata. Brazilia ar putea fi una din destinatiile de top ale lumii. Unde mai pui ca, in 2016, Jocurile Olimpice se vor organiza in Rio de Janeiro.

Rata criminalitatii in Brazilia este de patru ori mai mare decat cea din Statele Unite, iar jafurile, violentele dintre grupurile rivale sau alte tipuri de crime sunt atat de dese in tara, incat fiecare locuitor are cel putin o poveste captivanta de spus.

6. Irak

Amenintare: Este foarte posibil sa fii rapit in schimbul unei rascumparari uriase pe care guvernul nu poate si nici nu o va plati.

Irak are o cultura si o istorie bogata si diversa. Babilon, unul din cele mai importante orase ale lumii antice si capitala Impriului Babilonian, se afla unde se afla asta capitala Irak-ului. Din pacate, din cauza razboiului si a dictaturii lui Saddam Hussein, multe edificii au fost luate de alte tari, iar altele urmeaza sa fie reconstruite.

Citeste si:
Iohannis în Brazilia, mesaj de susținere pentru Ucraina: „Oricât ar...
Iohannis în Brazilia, mesaj...

Cei care se incumenta sa viziteze Irak-ul, in ciuda faptului ca vizele pentru turisti sunt o raritate, risca sa fie rapiti in schimbul unei rascumparari uriase pe care guvernul nu si-o va permite.

De asemenea, campurile minate reprezinta un alt pericol.

Sursa: Wikipedia.org

7. Zimbabwe

Amenintare: Este foarte posibil sa iti pierzi viata din cauza modului haotic si periculos de condus a soferilor de taxi sau calcand pe o mina neexplodata.

Pe langa faimoasa Cascada Victoria, Zimbabwe are unele din cele mai spectaculoase atractii naturale. Paduri conservate, rezervatii naturale, peisaje si experiente de vis sunt doar cateva din punctele pe care un pachet turistic in Zimbabwe le-ar putea oferi. Numai ca, localnicilor nu prea le plac turistii si au recunoscut asta fatis, iar climatul politic nu este cel mai stabil sau mai pasnic.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...
Sursa foto: Wikipedia.org

8. Africa de Sud

Amenintare: Este foarte posibil sa mori lovit de o masina sau jefuit.

Una din cele mai faimoase destinatii safari se afla in Africa de Sud. S-ar putea totusi sa reconsideri o expeditie in safari la auzul vestii ca rata accidentelor si a crimelor violente este extrem de ridicata aici.

Sursa foto: Wikipedia.org

9. Pakistan

Amenintare: Este foarte posibil sa mori din cauza unui atac cu bomba.

In Pakistan sa afla al doilea cel mai inalt varf din lume, K2. Mai mult, pentru cei pasionatii de drumetii, tara ofera cele mai spectaculoase priveliste. S-a putea sa-ti placa foarte mult si orasele care au ramas prinse parca intr-o alta era. S-ar putea sa iti placa mai putin gruparile teroriste pe care le intalnesti la tot pasul, atentale cu bombe si luptele dintre grupurile rivale.

Sursa foto: Wikipedia.org

10. Muntele Everst

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Amenintare: Nu vei fi prins in mijlocul unui conflict armat, dar este foarte posibil sa mori inghetat

Poate ca multi dintre noi au visat ca, intr-o zi, vor cuceri cel mai inalt munte din lume: Everest. Sigur, sentimentul ca ai reusit sa ajungi in varful lumii nu poate fi doborat de nimic altceva. asta daca nu mori inghetat pe drum sau nu cazi intr-o prapastie.

Sursa foto: Wikipedia.org

Foto main: Grim Reaper ilustratie sursa Shutterctock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.