De la Marele Canion, la muntele Matterhorn, iata care sunt locurile care ofera privelisti de vis.

1. Manastirea Paro Taktsang, Buhtan

Pe o stanca din muntii Himalaya, la o altitudine de 3.120 de metri, se afla una din cele mai frumoase manastiri budiste: Paro Taktsang sau "Cuibul Tigrului".

Cea mai buna priveliste: Amplasarea manastarii face ca oriunde te-ai afla sa ai parte de o priveliste superba, insa pentru o experienta cu adevarat uimitoare, recomandam gradina Sangtopelri

Sursa foto: Wonderlane via Flickr.com

2. Marele Canion

Chiar daca nu este cel mai mare canion din lume (Canionul Yarlung Tsangpo este considerat a fi cel mai mare), este, cu siguranta, cel mai frumos.

Cea mai buna priveliste: Shoshone Point, o oaza de liniste aflata pe East Rim Drive, intre milele 244 ai 245.

Sursa foto: Wikipedia.org


3. Muntele Matterhorn

La granita dintre Elvetia si Italia se afla muntele Matterhorn sau "Piramida perfecta", asa cum a fost numit de cei care au incercat sa il escaladeze. Putini au auzit de el, si mai putin au ajuns pe el, insa muntele Matterhorn este o capodopera a naturii care merita vazuta.

Cea mai buna priveliste: Nu trebuie sa va urcati pe munte pentru a va bucura de o priveliste de neuitat. Va puteti plimbati pe malul lacului Riffelsee.

Sursa foto: Dimitrije Ostojic via Flickr.com


4. Marele Zid Chinezesc

Grandios si cu o istorie de peste 2.000 de ani, Marele Zid Chinezesc este una din principalele atractii turistice din lume. Despre aceasta constructie impresionanta se spune chiar ca ar fi vizibila de pe Luna, desi nici un astronaut nu a confirmat pana acum acest lucru.

Cea mai buna priveliste: In Gubeikou, un segment mai putin vizitat din muntele Yanshan, la nord-vest de tinutul Miyun vei gasi bucati de zid care nu au fost restaurate inca.

Sursa foto: Wikipedia.org


5. Stancile Moher

In apropierea orasului Liscannor, din Irlanda, in comitatul Clare, se afla poate cele mai faimoase stanci din lume: stancile Moher. Intinse de-a lungul oceanului Atlantic si atingand o inaltime de 214 metri, stancile Moher atrag anual aproape un milion de vizitatori.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Cea mai buna priveliste: Privelistea din varful stancilor este superba, dar de la poalele lor este cu adevarat unica. Te poti inscrie la o scoala de surf si sa admiri aceasta capodopera a naturii din apa.

Sursa foto: Fiicus via Flickr.com


6. Parisul vazut de sus

Paris, orasul lumii, orasul iubirii orasul indragostitilor. Chiar daca supraevaluat, Parisul ramane unul din cele mai frumoase orase din lume. Stradutele sale boeme, cafenelele cochete si aerul sau chic atrag anual milioane de turisti, indiferent de sezon.

Cea mai buna priveliste: Nu, nu! Nu din varful turnului Eiffel se vede cel mai bine orasul. Este mult prea aglomerat acolo. Incercati, in schimb sa cinati in restaurantul de pe acoperisul Muzeului du Quoi Branly. Nu veti regreta. :)

Sursa foto: baraa_kell


7. Machu Picchu

La mai bine de 100 de ani de la descoperirea sa, Machu Picchu ramane inca un mister. Nu poate fi negata insa frumusetea acestei cetati ascunse pe o culme de munte deasupra fluviului Urubamba.

Citeste si:
Coral de 5 metri înălțime, descoperit în Marea Barieră de Corali....
Un coral de 5 metri înălțime...

Cea mai buna priveliste: Doar primii 400 de vizitatori care intra in situl arheologic au norocul de a urca pe Huayana Pichu, cea mai frumoasa si cea mai faimoasa atractie a Machu Picchu.

Sursa foto: Wikipedia.org


8. Manhattan vazut de sus

Unul din cele mai frumoase orase din Statele Unite si, de ce nu, din lume este New York-ul. Iar Manhattan, cu zgarie norii sai ametitorii, atrage constant milioane de turisti.

Cea mai buna priveliste: Gasiti un acoperis de pe care sa puteti urmari orasul si agitatia specifica in tihna.

Sursa foto: s.yume via Flickr.com


9. Marea Bariera de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, cuprinzand aproximativ 3000 de recifuri si 300 de insule ce se intind de-a lungul a 2600 kilometri si acopera o suprafata de 344,400 km patrati. Este. cu siguranta, un loc pe care trebuie sa il vezi macar odata in viata.

Citeste si:
Machu Picchu se redeschide pentru vizitatori luni
Machu Picchu se redeschide...

Cea mai buna priveliste: Incercati sa gasiti o plaja mai retrasa unde sa faceti scubadiving, cum ar fi una din cele aflate pe insula Lady Elliot.

Sursa foto: Paul Toogood via Flickr.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.