Arta inseamna inainte de toate originalitate si pasiune.

Arta inseamna inainte de toate originalitate si pasiune. Daca pictura, sculptura, fotografia, graffiti sunt deja metode de exprimare artistica bine cunoscute, cu tehnici precise si reguli clare, arta neconventionala isi face din ce in ce mai mult loc in vietile noastre.

Astfel, putem spune chiar ca arta nu se mai bazeaza pe reguli sau pe materiale si instrumente deja consacrate, ci pe inedit, pe excentricitatea artistului si pe libera exprimare. Acest tip de arta poate fi realizat de oricine, iar tot ce trebuie sa faci este sa dai frau liber sentimentelor si ideilor tale.

Artistii tineri si plini de idei au inceput sa creeze opere din nisip, paine prajita, rimel sau ruj, precum si copii ale picturilor celebre, realizate pe calculator. In continuare, va prezentam un top al celor mai orginale opere de arta... neconventionale.

1. Cine ar fi crezut ca obisnuita paine prajita din fiecare dimineata poate deveni un tablou original? In clipul de mai jos aveti un exemplu inedit.

2. Operele facute din nisip sunt o sursa inepuizabila de exprimare. Desenele facute cu nisip se pot sterge, reface sau imbunatati oricand fara a avea nevoie de materiale costisitoare.

3. Cunoscuta Angelina Jolie a fost cu siguranta sursa de inspiratie a multor autori de portrete. Artistul din clipul de mai jos a ales insa sa o picteze cu ruj.

4. Din nou, mancarea nu iti este rezervata doar pentru a-ti potoli foamea, ci si pentru realizarea unor tablouri “delicioase”.

5. Portrete facute din rimel? Da, exista si sunt neindicate atunci cand prietena ta se afla in criza de mascara. S-ar putea sa ramai fara materie prima pentru realizarea unui astfel de tablou...

6. Poti sa "pictezi" si tu tablouri celebre... din pixeli. De exemplu, iata cum poate arata Mona Lisa in versiunea redata de Paint:

Citeste si:
Operă de artă creată de un robot umanoid, vândută cu 700.000 de dolari
O operă de artă creată de...

7. Un loc in top este rezervat si artistilor care pot transforma orice intr-un lucru frumos, cu ajutorul computer-ului. Daca viata ar fi atat de simpla si in realitate, toate femeile ar radia de fericire...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.