Cele mai cautate si descarcate programe de pe Internet, pe care fiecare dintre noi le foloseste zilnic.

Ce ar fi Internetul fara download-uri? Nu ne putem imagina acest mediu virtual lipsit de optiunile pentru descarcarea programelor, a muzicii a filmelor, nu-i asa? Iata care sunt cele mai cautate si descarcate programe din ultimii 10 ani, pe care fiecare dintre noi le foloseste zilnic.

7. Adobe Acrobat Reader

Pentru ca diferenta enorma dintre print si online sa poata fi redusa, iar aparent aceste domenii sa se apropie, a fost nevoie de un format de document care sa asigure protectie in cazul eventualelor alterari ulterioare si totodata sa poata permite publisherilor sa isi distribuie articolele si alte tipuri de materiale. Formatul PDF indeplineste aceste functii, iar cei de la Adobe au creat softul special cu care documentul poate fi folosit. Astfel, Acrobat Reader a devenit rapid unul din cele mai descarcate programe de pe net, avand avantajul gratuitatii.

6. RealPlayer

La inceput online-ul era un mediu static. Insa in anul 1995, odata cu aparitia RealPlayer, lucrurile s-au schimat. Cu ajutorul acestui player se puteau adauga sunete sau videoclipuri pe site-uri. Astazi RealPlayer este capabil sa citeasca aprope orice format de fisier media, fiind compatibil chiar si cu IPod. Cei 13 ani pe care i-a implinit de la aparitia pe piata IT si popularitatea pentru download-uri, ii asigura locul locul 6 in top.

5. Skype

Dupa ce chat-ul online a devenit rutina, s-a cautat o alta metoda de comunicare: convorbirile prin internet. Prin sistemul Voice-Over-IP (VOIP) au aparut si primele programe care permiteau convorbirile vocale, iar pentru acest lucru nu era nevoie decat de o pereche de casti cu microfon. Unul dintre cele mai cunoscute si downloadate programe de acest fel este Skype. Atrasi de posibilitatea efectuarii apelurilor telefonice prin intermediul netului, milioane de utilizatori au instalat acest soft.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

4. WinZIP

Odata cu dezvoltarea soft-urilor de tot felul si limitele de spatiu ale computerului au devenit prioritare. Pentru ca metodele de stocare a documentelor sunt foarte importante, au aparut si programele care permiteau arhivarea si dezarhivarea unui fisier. Unul din cele mai populare este WinZip, o unealta indispensabila pentru orice PC.

3. Firefox

Dezvoltat de Mozilla, browser-ul de internet Firefox a devenit unul din cele mai complexe astfel de programe. Fiind open source, a intrat usor in topul preferintelor utilizatorilor. Firefox a reusit de asemenea sa diminueze monopolul instaurat de Microsoft.

2. Winamp

Cu totii cunoastem si utilizam fisierele muzicale in format MP3. Avantajul in cazul acestuia este ca poate sa pastreze caliatea sunetului la dimensiuni mult mai mici decat track-urile audio. Nullsoft a creat Winamp, cel mai raspandit player de astfel de fisiere. Soft-ul este gratuit pentru download. In anul 1999 Nullsoft a fost achizitionat de AOL.

Citeste si:
Ședință de guvern. Se analizează proiectul privind interzicerea...
Ședință de guvern. Se...

1. ICQ

Va mai amintiti MIRC-ul? Acel program in care celebrele formule de comunicare “asl” sau “pls” au stabilit un megatrend printre utilizatori? Aceasta a aparut in '95 si era foarte popular, iar in '97 a fost lansat un program de chat numit ICQ ("I Seek You"), unic pe segmentul sau. A fost cel mai downloadat program din istoria Internetului, de aceea ocupa binemeritatul loc 1 in topul nostru.

Autor: Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.