De cand am aflat ca unele dintre cele mai populare femei de la Hollywood poarta lenjerie intima 'made in Romania', gandul ca putem pasi pe meleaguri exotice mai usor ca altadata devine din ce in ce mai tentant.

De cand am aflat ca unele dintre cele mai populare femei de la Hollywood poarta lenjerie intima 'made in Romania', gandul ca putem pasi pe meleaguri exotice mai usor ca altadata devine din ce in ce mai tentant. Daca vacantele in strainatate sunt hobby-ul tot mai multor autohtoni, pentru cine se ambitioneaza sa puna un ban deoparte, destinatii ca Milano sau Paris devin perfecte pentru cumparaturile de sezon.

Shopping in jurul lumii: primele 8 destinatii

Te-ai saturat de hainele-kitsch inscriptionate cu brand-uri celebre? Te poti revolta prin a face turul magazinelor din strainatate, in care chiar daca vei plati mai mult, vei stii ca ceea ce cumperi nu este carpit la nimereala cu nume faimoase.

1. Milano

Venereaza altarul modei italiene, intre ai carei discipoli vei regasi designeri de top precum Armani sau Versace, printr-o excursie in cel mai important oras care o reprezinta. Fiecare pas in metropola italiana pare a face parte dintr-un spectacol al defilarilor pe podium, sub privirile marilor designeri ai lumii si ale criticilor de moda.

2. Paris

Cand vine vorba de shopping, Parisul are acel 'je ne sais quoi'. De la buticurile cu haine de designer, pana la vestimentatia vintage expusa in piete cu aspect boem, capitala Frantei ofera totul, pledand pentru clasa si aspect sofisticat. O dupa-amiaza de shopping in Champs Elysses poate continua cu degustarea specialitatilor dintr-un restaurant chic, unde aroma vinului vechi frantuzesc te transpune undeva in afara timpului...

3. Dubai

Bijuteria coroanei Emiratelor Arabe, Dubai a devenit rapid una dintre destinatiile de top pentru shopping. Se iau cateva mall-uri cu design splendid, preturi incredibil de mici, se adauga plaje cu nisipuri extrafine, hoteluri de lux, intre care Burj Al Arab - singurul hotel de 7 stele din lume, si se obtine o portie din Raiul cumparaturilor.

4. Londra

Numele Harrods va spune ceva? Pentru cei care nu se dezmint in privinta tinutelor clasice si rafinate, Anglia este destinatia potrivita. De pe Oxford Street pana pe Kensington sau de pe Bond Street pana pe Knightsbridge, Londra dezvaluie pas cu pas magazine si buticuri cu renume mondial.

5. New York

Fara indoiala una dintre cele mai ravnite destinatii pentru cumparaturi, New York este intr-adevar paradisul consumatorilor de branduri cu notorietate internationala, vandabile la preturi comode pentru mai multe buzunare. Si cu o rata de schimb atat de avantajoasa, parca nu exista perioada mai buna pentru a face o plimbare in 'Big Apple'.

6. Madrid

A devenit unul dintre cele mai apreciate locuri pentru shopping din Europa, gratie strazilor intesate cu magazine de designer, care se impletesc cu numeroase piete si buticuri traditionale. Acest contrast al amplasarii creeaza o panorama unica si reprezinta totodata o curiozitate pentru turisti.

7. Bangkok

Orasul ideal pentru un negociator bun, Bangkok poate oferi totul la preturi variabile. De la bijuterii si antichitati, pana la vestimentatie 'cu staif' si textile traditionale Thai, nicaieri optiunile nu sunt mai variate decat in aceasta parte a Thailandei.

8. Singapore

Experimenteaza cultura shopping-ului estic prin intermediul unei excursii intr-unul dintre cele mai nuantate orase ale Asiei. Din nou, multitudinea optiunilor reprezinta principalul punct de atractie pentru cei care nu isi fac de acasa o lista pentru cumparaturi, ci compara ofertele in momentul in care le vad. Ngee Ann City este cel mai mare mall din Singapore.


Click pentru a vedea articole asemanatoare
:

1. Top 10: Designeri celebri
2. Top 5: mall-uri internationale
3. Top 5: cele mai importante branduri din lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.