Armani, Versace, Prada sau Missoni sunt cateva nume cu rezonanta in lumea modei haute-couture, care au devenit de-a lungul timpului reprezentantii de top ai rafinamentului.

Luxul si eleganta poarta etichete celebre! Armani, Versace, Prada sau Missoni sunt cateva nume cu rezonanta in lumea modei haute-couture, care au devenit de-a lungul timpului reprezentantii de top ai rafinamentului. Formatori de opinie in ceea ce priveste bunul gust vestimentar, cei mai cunoscuti designeri din lume au reusit, prin creatiile pe care le semneaza, performanta inegalabila de a influenta 'ambianta' oricarui eveniment glamour care presupune etalarea unor tinute luxoase.

1. Armani - maestrul elegantei. Unul dintre citatele sale probabil ca ii evidentiaza cel mai bine stilul si opinia despre rafinament: “Cand ma gandesc la eleganta, ma gandesc la felul in care cineva reuseste sa o obtina prin a stavili trendurile salbatice”. Hainele din colectiile lui Giorgio Armani nu trec prin modificari drastice la fiecare sezon, ci pastreaza o nota a elegantei care il caracterizeaza, adaptata insa in functie de noi tendinte. Scopul designerului este ca cei care ii poarta creatiile sa le poata reinterpreta in permanenta.

2. Versace - maestrul luxului. Sub marca Versace se afla cateva linii vestimentare adresate mai multor stiluri, dar majoritatea vizeaza tendintele casual pentru ambele sexe. Brandul este asociat si filierei de lux datorita accesoriilor pe care le semneaza, splendidele bijuterii Versace fiind apreciate pretutindeni. Pentru ca hainele sale au calitatea de a face remarcat pe oricine le poarta, admiratorii designerului provin in mare parte din show-biz-ul international.

3. Calvin Klein - maestrul stilului urban si sofisticat. Principiul sau de baza este ca mai putin se vede mai mult. Creatorul de moda si-a sustinut tot timpul opinia despre aceasta: “Am avut intotdeauna o filosofie simpla despre design si un punct de vedere bine stabilit despre ce inseamna sa fii modern, sofisticat, sexy, pur si minimalist”. Calvin Klein este unul dintre cele mai purtate branduri la nivel mondial, iar aceasta performanta a fost atinsa gratie orientarii sale spre un stil confortabil si simplu. El a fost primul care a creat atat parfumul unisex (CK One), cat si prima colectie de jeans apartinand unui designer.

4. Prada - maestrul minimalismului. Classic, trendy si stylish sunt cele trei cuvinte-cheie care definesc stilul Prada. Daca iti place sa apartii timpului tau prin a fi la curent cu noile tendinte, fara insa a atrage prea mult atentia asupra ta, Prada este pentru tine. Unul dintre avantajele creatiilor sale este ca nu se adreseaza cu limita de varsta sau statut social, gasind intotdeauna modalitati de a le reuni: putine culori contrastante, design minimalist, texturi simple si materiale dintre cele mai bune.

5. Victoria's Secret - maestrul lenjeriei intime. Secrete ca ale Victoriei fac o femeie sa zambeasca ori de cate ori se priveste in oglinda, sumar imbracata, si fac un barbat sa zambeasca gandindu-se la acea femeie. Mult timp Victoria's Secret s-a orientat spre piese de lenjerie intima sau costume de baie si accesorii pentru femei, dar, mai nou, activitatea sa vizeaza si cerintele reprezentantilor sexului tare in materie de lenjerie intima. Brandul este arhicunoscut atat ca semnatar al unor produse high-quality, cat si pentru prezentarile fastuoase in care cateva dintre cele mai frumoase femei din lume garanteaza calitatea acestor produse.

6. Gianfranco Ferre - maestrul liniilor simple. Toate creatiile sale sunt neoficial elegante, si astfel, exceptionale in lumea modei. El se aliniaza impotriva marilor fashion trenduri, iar creatiile sale reprezinta in mare parte o simbioza a culturilor de Est si Vest, caracteristicile principale fiind designul relaxat si formele echilibrate, usor de purtat.

7. Missoni - maestrul geometriei in culori. Cifrele sunt incredibile: designerul jongleaza cu mai mult de 40 de nuante si 20 de materiale diferite! Ca bonus, tuturor inovatiilor vestimentare semnate Missoni li se adauga elemente metalice, care contureaza imaginea elegantei, pentru a o transpune in afara timpului.

8. Chanel - maestrul prestigiului. Chanel reflecta eleganta din toate punctele de vedere. Produsele sale se inscriu printre cele mai rare creatii de lux, adresate unui public exclusivist, pentru care rafinamentul a constituit dintotdeauna un stil de viata. Finetea detaliilor si accesoriile feminine reprezinta aspecte foarte importante pentru designul Chanel, astfel incat stilul sau devine pretentios, pasional, vizionar, unic.

9. Dolce & Gabbana - maestrul designului funky-fresh. Cunoscuti pentru creativitatea lor aparte, Domenico Dolce si Stefano Gabbana raman atemporali prin tinutele lor energice, moderne si sexy. Utilizand o paleta coloristica variata, designerii reusesc sa surprinda in permanenta si sa fie pe gustul celor care au un stil de viata foarte activ.

10. Gucci - maestrul creatiilor din piele fina. Unul dintre mogulii afacerilor de lux din lumea modei, Gucci si-a creat fara indoiala un stil aparte, punand accent pe materiale 'grele', cum ar fi pielea fina pe care reuseste sa o remodeleze perfect pentru a obtine o vestimentatie unica. Pe langa colectiile de haine, designerul creeaza si accesorii, gentile sale din piele ramanand printre cele mai interesante produse, gratie detaliilor caracteristice Gucci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.