Garderoba unui barbat trebuie sa contina cel putin zece lucruri potrivite oricarui anotimp.

Garderoba unui barbat trebuie sa contina cel putin zece lucruri potrivite oricarui anotimp. In combinatie cu un palton sau cu un tricou, perechea de jeans, de exemplu, este fara doar si poate un must-have al garderobei tale.

Desi ai un stil preferat, pe care il adopti in mod constant, vor exista intotdeauna momente in care te vei vedea nevoit sa te imbraci altfel decat de obicei. Costumul si cravata sunt la fel de importante precum orice alta haina, chiar daca le imbraci mai rar. Iata ce nu trebuie sa lipseasca din sifonierul tau:

1. Costum (gri, negru sau bleumarin)

Chiar daca il porti de doua ori pe an, vei fi cel mai fericit in momentul in care va trebui sa il imbraci si nu vei iesi sa faci turul orasului cand esti deja in contratimp, pentru a gasi ceva pe gustul tau. Nuantele inchise sunt neutre si nu se demodeaza niciodata. Permit asortarea unei camasi sau cravate in orice culoare deschisa, cu conditia sa le imbini cum trebuie.

2. Pantofi negri si curea

Acestea pot fi purtate cu mai multe tipuri de pantaloni, intre care si jeans. In general, regula este ca inainte de a cumpara orice culoare, sa cumperi negru. Vei vedea ca hainele sau accesoriile negre te salveaza din multe situatii in care alegerea corecta a vestimentatiei pare a fi cel mai dificil lucru.

3. Camasa alba

Desi apartine mai degraba stilului office, in functie de material o poti adapta cu succes si hainelor pe care le porti seara, in oras. In acest caz, opteaza pentru culori vii. Materialele vaporoase, de vara, se asorteaza cu jeans ori cu pantaloni din doc sau in. Singura 'interdictie' in cazul camasii este legata de combinarea ei cu haine in stil casual.

4. Cravata compacta

Texturile simple, mate sunt ideale pentru ca sunt versatile. Daca totusi acest tip de cravata nu iti este pe plac, urmatoarea optiune buna ar fi un model cu dungi pe diagonala. Avand mai multe tipuri de cravate la indemana, te poti pregati pentru diferite ocazii, cum ar fi un interviu pentru angajare.

Citeste si:
Cum te imbraci la prima intalnire?
Cum te imbraci la prima...

5. Blazer bleumarin

Se poate asorta atat cu lucruri khaki, cat si cu cele in nuante mai deschise. Daca te plictisesti de puloverul-jacheta, il poti inlocui cu un tweed sport, dar numai in sezonul rece.

6. Khaki si jeans

Nu este nevoie de prea multe explicatii. Jeans = pereni si se asorteaza cu foarte multe elemente vestimentare, iar hainele khaki sunt practice si placute, mai cu seama pentru un barbat.

7. Palton sau haina casual

Evident ca un palton sau o haina de toamna sport reprezinta un finisaj excelent pentru orice tinuta a sezonului rece. Chiar daca termenul 'palton' te duce cu gandul la tinuta eleganta, el poate fi la fel de bine purtat si cu jeans. Adauga un fular funky si poti spune ca esti in tendinte.

8. Diplomat sau geanta

In functie de momentul zilei, schimba accesoriile! Daca la job ai nevoie de diplomat sau de mapa in care iti pastrezi actele, seara vei vrea o geanta comoda, care sa se asorteze tinutei.

Citeste si:
Ghid vestimentar: Cum sa asortezi hainele colorate
Ghid vestimentar: Cum sa...

9. Echipament sport

Chiar daca nu practici sporturi de performanta, este bine ca garderoba ta sa contina cateva piese vestimentare 'relaxate', potrivite atat pentru jogging sau sala de forta, cat si pentru fotbal sau baschet.

10. Tricou casual

Polo sau simplu, tricoul este la fel de important ca perechea de jeans. Cu imprimeuri sau nu, tricourile pot fi purtate in diferite stiluri si sunt foarte comode.

Tips: incepe cu lucruri simple si adapteaza tinuta stilului tau de viata. Clasic nu inseamna plictisitor, asa cum extravagant nu inseamna neaparat 'la moda'. Daca vrei ca hainele tale sa te reprezinte, cumpara mai rar si investeste mai multi bani in calitate.

Articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.