Pentru ca e canicula, asfaltul s-a incins, aerul a devenit irespirabil in oras, iar concediul se apropie, destinatiile exotice sunt tot mai cautate in aceasta perioada.

Pentru ca e canicula, asfaltul s-a incins, aerul a devenit irespirabil in oras, iar concediul se apropie, destinatiile exotice devin printre cele mai cautate in aceasta perioada. Pentru ca probabil multi nu au stabilit inca o destinatie de vacanta, ne-am propus sa prezentam un top al celor mai „cool” plaje din lume. Plaje in care relaxarea este cuvantul principal, unde cocktail-ul iti este servit „cu umbreluta” , iar briza te racoreste.

Momentan, cea mai bine cotata plaja din lume este Myrtle Beach aflata in South Carolina. Aici, distractia pare sa tina locul aerului pe care il respiri. De la nisipul fin al plajei si al oceanului pana la viata de noapte foarte sclipitoare, totul va reusi sa te atraga si sa iti faca din vacanta o experienta unica. Preturile incep de la 50 $ pe noapte si pot ajunge pana la 170 $. Insa, daca iti planifici aceasta destinatie, trebuie luate in considerare costurile si timpul de asteptare pentru obtinerea vizei, iar biletul de avion se ridica la peste 2000 $ dus-intors. Odata ajuns, posibilitatile sunt nelimitate, de la cazarea la un hotel pe toata perioada pana la road-trip-uri in care vei fi insotit de un ghid.

Pe locul doi in topul preferintelor in materie de plaje se afla Miami Florida. Miami este un oras cu un trecut nu tocmai „pasnic”, fiind cunoscut drept locul cu cea mai mare rata a criminalitatii din America in anii '90. Insa lucrurile s-au schimbat acum si a devenit de departe cel mai interesant oras din Statele Unite, unic prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o. Desi poate deveni 'intoxicant' din pricina aglomeratiei, plajele pastreaza un farmec unic, exotic, care reusesc sa te convinga sa te intorci. In Miami cel mai mic pret de cazare incepe de la 99 $, dar se poate ajunge chiar si la 375 $ pe noapte. Activitatile care se pot practica aici abunda, de la cumparaturile in celebra piata descoperita, pana la jocul de golf, orasul fiind dotat cu mai multe terenuri special amenajate. Exista de asemenea un parc tropical, precum si una din cele mai mari gradini zoologice din lume, „Miami Metrozoo”. Un moment de neratat, daca te afli in Miami, il reprezinta carnavalul Calle Ocho Festival, desfasurandu-se chiar in centrul „Micii Havane”, cum mai este supranumit Miami.

Cancun
este una din cele mai cunoscute plaje din Mexic. In anul 1970 era o localitate dedicata pescarilor, cu o populatie de 120 de oameni, iar acum Cancun numara un total al locuitorilor de peste jumatate de milion si mai mult de 2 milioane de turisti o viziteaza in fiecare sezon. A cunoscut practic una dintre cele mai rapide dezvoltari din istorie. Cu hoteluri ultramoderne, plaje cu nisipul alb, activitati de high-class si o viata de noapte mai mult decat spectaculoasa, Cancun ar reusi sa fascineze pe oricine. Zona este impartita oarecum: o portiune dominata de hoteluri, cateva pentru „distractie” si o parte rezervata cumparaturilor. Costul cel mai mic de cazare este de 76 $. Insa limita maxima se afla la peste 350 $. Cel mai popular loc din Cancun este rezervatia naturala acvatica, unde pot fi vazute cateva dintre cele mai rare specii de pesti. Nu lipsesc bineinteles nici delfinii. Pentru cei pasionati de sporturi care „stimuleaza adrenalina” scufundarile, surfingul si zborul cu parapanta sunt doar cateva din optiuni.

Pentru ca exoticul ca fie la el acasa, nu poate lipsi din top Hawaii-ul. Poate cea mai cunoscuta destinatie de vacanta din lume, Honolulu Hawaii se intinde pe o suprafata de peste 20 de km a coastei sudice Ouhu. Asezarea impresioneaza prin apropierea stancilor muntelui Ko'olau de ocean. Imaginile senzantionale socheaza, iara viata de aici pare ca se opreste, timpul devenind un factor neimportant. Insa Honolulu nu reprezinta destinatia ideala doar pentru plaje, orasul fiind renumit si pentru Bishop Museum sau Academy of Arts. Mai presus de toate, Pearl Harbour nu trebuie ratat. O „bucatica” din istoria Americii moderne te va impresiona cu siguranta. Tot aici poti gasi nenumarate rezervatii marine si parcuri acvatice. Insa preturile sunt destul de ridicate. Pentru 204 $ pe noapte nu vei beneficia neaparat de cele mai bune conditii. Lucrurile se schimba insa de la peste 400 $.

Locul cinci este ocupat de insula Boracay din Philippine. Cu o lungime de 12 km statiunea este divizata in 3 comunitati. White Beach reprezinta cea mai mare atractie turistica a insulei. Aceasta se intinde pe 4 km, asa ca spatiul nu va reprezenta o problema. Cu un nisip alb si ape albastre, limpezi, Boracay mai este cunoscuta drept 'cea mai exotica insula din lume'. Si aici posibilitati de distractie sunt nelimitate. Pe insula exista un teren de golf profesionist cu 18 gauri, pot fi urmate cursuri de echitatie, iar cele doua scoli renumite in materie de scufundari te pot initia pentru ca apoi sa savurezi din plin oceanul.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.