A fost aleasa masina gay a anului in Europa.

Castigatorul absolut este Alfa Romeo Spider, care si-a surclasat adversarii.

Francezii de la Ledorga Team organizeaza in fiecare an pe site-ul propriu un concurs in urma caruia este votata “Masina gay a anului in Europa”.

Ei bine, castigatoarea absoluta a anului 2007 a fost aleasa versiunea cabrio a lui Brera, Alfa Romeo Spider (87 de puncte). Modelul italian s-a impus in concurs la mare distanta de Bentley Continental GTC (61 de puncte), aflat pe doi, si de Mini (55 de puncte), care s-a clasat pe a treia pozitie. In continuarea topului vin in ordine BMW Z4 Coupe (49 de puncte), Audi TT (48 de puncte), Volvo C70 (41 de puncte), Jaguar XK Cabrio (38 de puncte), VW Eos (30 de puncte), Bentley Azure (28 de puncte) si Mitsubishi Colt CZC (18 puncte).

In concurs au intrat toate modelele lansate pe piata in 2006 in Europa. Foarte interesant este faptul ca monovolumul Ford S-Max, ales Masina Anului in Europa, nu a primit niciun punct in topul masinilor gay. Se pare ca de vina este caracterul familial al masinii.

Anul trecut, concursul masinilor gay organizat de Ledorga Team a fost castigat de Aston Martin DB9.

In 2007, victoria lui Alfa Romeo Spider, derivatul cabrio al lui Brera, este foarte clara. Starea de somnolenta in care s-a aflat Alfa Romeo in anii '80 si la inceputul anilor '90 a costat mult marca italiana insa printul Fiat a imbratisat Alfa iar aceasta din urma a devenit o adevarata printesa. Marele avantaj al lui Spider este faptul ca Alfa Romeo nu a cedat la linia acoperisurilor rigide si a mentinut un plafon retractabil din panza. Acest lucru i-a permis o linia a portbagajului putin mai scurta si mai plonjata in comparatie cu CC-urile contemporane, care au obligatia de a ascunde in partea posterioara intregul arsenal al plafonului rigid segmentat”, se arata in comunicatul grupului.

Foto main: carwalls.com

Autor: Mircea Mester
Sursa: automarket.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.