Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, Olanda, a venit cu o idee ingenioasa de a-i face pe oameni interesati de tablourile expuse.

Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, Olanda, a gasit o metoda ingenioasa de a-i face pe vizitatori sa fie mai interesati de lucrarile de arta expuse. Vizitatorii sunt rugati sa nu intre in muzeu cu aparatele foto sau telefoanele mobile. In schimb, acestia primesc un creion si o foaie sunt sunt incurajati sa realizeze o schita a tabloului sau lucrarii care le-a placut cel mai mult.

"In lumea asta a telefoaneleor mobile si media, o vizita la muzeu este adesea o experienta pasiva si superficiala. Vizitatorii sunt distrasi si nu aprecieaza frumusetea, magia si minunile. Din acest motov, Rijksmuseum vrea sa ii ajute pe vizitatori sa descopere si aprecieze frumusetea artei si a istoriei desenand-o" este scris pe pagina muzeului.

"Nu trebuie sa stii sa desenezi deoarece nu rezultatul final conteaza, ci felul in care te uiti la ceea ce vrei sa desenezi. Cand faci asta, incepi sa vezi lucruri pe care nu le observasei inainte" a mai spus conducerea muzeului.

Cum vi se pare initiativa?

Foto: Facebook.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.