Vasectomia este un mijloc de contraceptie foarte putin utilizat. Dar de ce stau lucrurile exact asa?

Vasectomia este un mijloc de contraceptie foarte putin utilizat. Dar de ce stau lucrurile exact asa?

Pe langa banalul prezervativ care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul niciunui barbat, metodele de contraceptie le vizeaza in special pe femei. Vorbim aici despre diafragma, sterilet, medicamente anticonceptionale, plasturi si lista poate continua. Sunt vechi si toata lumea le cunoaste bine. In orice cuplu vine o perioada in care, din anumite motive, unul din parteneri vrea sa experimenteze si sexul fara prezervativ.

Macar din curiozitatea de a descoperi ce senzatii avem in timpul unei penetrari fara niciun 'obstacol' intre penis si vagin, cu totii am incercat acest lucru. Si poate ca noua, barbatilor, ne-a convenit mai mult decat cu 'caciulita', deoarece actul in sine devine mai natural, fara intreruperi de genul 'Nu il gasesc' sau 'Uite cum mi se duce tot cheful chinuindu-ma sa pun chestia asta' si fara discutie, mai comod. Ajungem (dupa ce tatonam intens terenul, ne fastacim, ne gandim, ne consumam) sa-i punem partenerei urmatoarea intrebare: 'Nu ar fi mult mai bine pentru amandoi daca TU ai lua anticonceptionale?' Incepem sa-i insiram motivele, aspectele pozivite (mai exageram aici) si putin sau deloc din aspectele negative.

Partenera are lectia bine invatata si raspunde sec: 'Ce ai zice sa incerci TU vasectomia?' Brusc simti cum ti s-a rupt creanga de sub picioare si tot ce te-ai chinuit sa construiesti a cazut in numai cateva secunde. Cu toate acestea, te linistesti stiind in sinea ta ca niciun barbat nu ar face asa ceva si ca femeia este prin natura ei capabila de orice sacrificiu. Gresesti. Ai fi mirat sa afli ca EA va avea mult de suferit in timp din cauza tratamentului hormonal: greata, dureri de cap, dezechilibre la nivelul metabolismului, accidente vasculare si multe altele. Iar TU, in cazul in care optezi pentru vasectomie, nu vei avea mai deloc de suferit.

Practic, vasectomia consta in ligatura canalelor deferente care transporta spermatozoizii de la nivelul testicolelor, pentru a forma produsul final de ejaculare. Procedura este una chirurgicala si nu dureaza decat cateva minute, timp in care se fac mici incizii in scrot pentru a lega sau sectiona acele canale. Metoda este reversibila la alegerea 'clientului', barbatul putand redeveni oricand fertil. Odata facuta vasectomia, este anulata posibilitatea aparitiei unei sarcini nedorite, fara influentarea libidoului sau erectiei. Ai vazut ca nu e nimic complicat?

Si totusi..Vasectomia nici nu este luata in calcul. Barbatii implicati intr-o relatie stabila, vor sa renunte la prezervativ si aleg drept cea mai potrivita metoda aceea cu pilulele contraceptive. E ceva infipt adanc in mentalitate: 'hai draga iei cate o pastila in fiecare zi si nu se intampla nimic rau..ai vazut cat de bine este fara..' Oare nu ne gandim mai mult la binele si comoditatea noastra? Oare nu gresim atunci cand cerem si asteptam sa ni se dea?

Acum sincer. Cati dintre voi ar alege sa nu-si indoape iubita cu pastile si ar opta pentru vasectomie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.