Continenta sexuala este o practica orientala straveche, care presupune retinerea si conservarea lichidului seminal, dar si a secretiilor feminine, in timpul actului sexual.

Continenta sexuala este o practica orientala straveche, fiind aplicata atat de de adeptii filosofiei tantrice indiene cat si de taoistii chinezi. Aceasta tehnica presupune retinerea si conservarea lichidului seminal, dar si a secretiilor feminine, in timpul actului sexual.

Continenta sexuala mai este cunoscuta sub denimirea coitus rezervatus (retinerea ejacularii) sau karezza. Partenerii se incarca reciproc cu energie sexuala, dar se abtin complet de la orgasmul insotit de ejaculare, cu exceptia cazului in care isi doresc sa conceapa un copil.

Retinerea lichidului seminal pe perioada lunga conduce la transmutatia biologica a spermei, ceea ce rezulta in acumularea unei energii benefice, care accede spre nivelurile superioare ale fiintei. Continenta nu are insa nicio legatura cu abstinenta, care poate avea efecte secundare neplacute: barbatii isi pierd potentialul sexual, iar femeile au secretii sexuale mai abundente si mai dureroase.

Iubirea este o arta, iar continenta sexuala poate fi asociata cu orgasmul multiplu, masculin sau feminin, ceea ce pentru multe persoane reprezinta un mister, un ideal, data fiind insuficienta cunoastere a profunzimii pe plan sexual. De exemplu, pentru initiatii din Orient, a face dragoste este un act sublim si firesc. Fuziunea erotica dintre partenerii de sex opus care se iubesc da nastere unei comuniuni multidimensionale, iar actantii cuplului resimt transformari psihice uimitoare. Contactele sexuale pot fi controlate mult mai bine, devin extrem de placute si intense, sunt generatoare de forta spirituala.

Cand resimti cel mai puternic pasiunea erotica, trebuie sa te opresti si sa te concentrezi asupra senzatiilor. Retrage-te inainte de ejaculare si controleaza-ti respiratia. Contracta sfincterul anal si pe cel urinar, apoi muschiul pubococcigian, fesele si muschii de la baza penisului. Daca te poti concentra pentru a-ti redirectiona energia spre partea superioara a corpului, vei simti ceva asemanator unui fior, care iti incalzeste corpul.

Citeste si:
Adriana Simionescu nu vrea să afle sexul copilului. Care este...
Adriana Simionescu nu vrea să...

Orgasm fara ejaculare?

Da. S-a demonstrat stiintific ca orgasmul masculin si ejacularea nu sunt in mod obligatoriu legate una de cealalta. Aici intervine continenta sexuala, care reprezinta desavarsirea exterioara a dragostei. Invataturile sacre tantrice si taoiste exprima acest concept prin simbolul androginului.

Pentru o femeie, continenta sexuala este echivalenta cu pastrarea pe termen lung a frumusetii si a vitalitatii. Se spune ca prostituatele, care au deseori orgasme cu eliminarea fluidelor, se uzeaza mai repede si isi pierd acea stralucire care fac o femeie cu adevarat atractiva.

De cate ori s-a intrebat partenera ta de ce nu mai esti interesat de ea dupa actul sexual? De cate ori nu ai simtit nevoia sa dormi sau sa te relaxezi singur, fara ca ea sa iti spuna ceva sau sa te umple cu saruturi si mangaieri? Pierderea samantei masculine rezulta in pierderea interesului pentru femeie, astfel ca este posibil ca tandretea de dupa actul sexual sa lipseasca. Cand insa barbatul isi controleaza potentialul sexual, este motivat sa ramana alaturi de iubita lui, pentru a desavarsi uniunea spirituala si a duce la bun sfarsit ritualul dragostei care se creeaza prin contributia afectiva a fiecaruia.

Citeste si:
Theo Rose și Anghel Damian au dezvăluit sexul copilului: „De data...
Theo Rose și Anghel Damian au...

Avantajele continentei sexuale:

- obtinerea unui numar mai mare de orgasme si amplificarea placerii, in cazul ambilor parteneri
- longevitatea vietii sexuale
- regenerare, mentinerea frumusetii, a sanatatii, a puterii fizice
- tonus accentuat
- reducerea secretiilor menstruale si a efectelor neplacute provocate de acestea
- echilibru psihic
- implinire afectiva
- disparitia starilor de somnolenta dupa actul sexual
- usoara crestere a sanilor in cazul femeilor.
- mai multa siguranta in ceea ce priveste contraceptia

Continenta sexuala poate fi practicata de fiecare dintre noi, pentru ca potentialul sexual este un "dar" din nastere. Trebuie doar sa ne autoeducam si sa incercam intotdeauna sa facem diferenta intre dragoste si sex.

Articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.