Sexul nu mai este demult un subiect tabu. Aflam si inventam zilnic metode inedite si eficiente pentru a ne imbunatati viata de cuplu, unele dintre acestea chiar bizare.

Sexul nu mai este demult un subiect tabu. Aflam si inventam zilnic metode inedite si eficiente pentru a ne imbunatati viata de cuplu, unele dintre acestea chiar bizare si neasteptate. Iata cateva lucruri mai putin cunoscute despre sex:

Sexul este cel mai eficient mod de relaxare, in termeni biochimici, efectul sau asupra corpului fiind asemanator celui obtinut in urma consumului de ciocolata. Barbatilor care fac sex frecvent le creste mai repede barba, in timp ce femeile care citesc romane de dragoste fac de doua ori mai mult sex decat femeile care nu citesc deloc.

In medie, barbatii se gandesc la sex in fiecare 7 secunde, in timp ce peste un sfert dintre femeile din intreaga lume considera ca sunt cu atat mai sexy cu cat au bani mai multi. Ne petrecem doua saptamani din viata sarutandu-ne, iar zilnic in lume au loc peste 120 de milioane de partide de sex. Un numar foarte mare dintre barbatii care au murit de infarct in timpul unei partide de sex, respectiv 85% dintre acestia, isi inselau nevestele. O alta statistica ingrijoratoare arata ca numai 17% dintre femei au orgasm in timpul actului sexual.

Daca va intrebati cum se aleg numele prezervativelor, afla, de exemplu, ca un brand de prezervative a fost denumit dupa faraonul Ramses, care a avut nu mai putin de 160 de copii. Daca tot am ajuns la acest capitol, cei mai tineri parinti din lume aveau 8, respectiv 9 ani si proveneau din China.

Fanteziile sexuale pot scoate o partida de sex din rutina, dar de aici si pana la a dezvolta fobii sau fetisuri bizare, nu este decat un pas. De exemplu, formicofilia este un fetis bazat pe placerea de a simti cum se tarasc insecte mici pe organele genitale. Pe de alta parte, itifalofobia reprezinta teama patologica a unei persoane de a privi sau de a se gandi la penis erect.

Daca in general consideram ca a face sex este cat se poate de normal si natural, unele tari au reglementat prin legi clare activitatea sexuala a oamenilor, mai mult sau mai putin acceptabile pentru acestia. In Guam, exista barbati ale caror slujbe constau in a calatori prin tara pentru a se culca cu virgine. Fetele platesc bine acest serviciu deoarce le este interzis sa se marite fecioare. In Hong Kong o femeie inselata de sot are dreptul de a-l ucide pe acesta, insa doar daca isi foloseste exclusiv mainile. Si grecii sunt pedepsiti aspru in cazul in care calca stramb in cuplu. Aici infidelitatea este pedepsita uneori prin smulgerea parului pubian in public, urmata de infigerea unei ridichi uriase in anus. In anumite tari islamice femeile pot fi ucise cand comit adulter, in timp ce barbatii primesc pedepse usoare. In Arabia Saudita insa adulterul este pedepsit aspru prin lapidare.

Citeste si:
CTP vorbește despre declarațiile controversate legate de masturbare
CTP despre declarațiile...

In India este mai ieftin sa platesti o prostituata decat sa cumperi un prezervativ, iar in Indonezia, daca esti prins masturbandu-te, risti sa fii decapitat. Nu scapi cu bine nici daca violezi o virgina in Cafa (sud-vestul Etiopiei). Aceasta fapta se pedepseste cu taiarea capului sau a mainilor.

Cea mai populara forma de casatorie pe plan mondial era poligamia, insa aceasta nu mai poate fi practicata azi pe scara larga si din cauza costurilor prea mari de a intretine mai mult de o sotie.

Pe vremuri, baieti special alesi din Alaskan Koniag erau educati ca femei inca din copilarie si deveneau eventual sotia unui sef de trib. Un obicei similar exista si in zona Lacurilor Sud-Americane si in Caquiteros. Aici, homosexualitatea este o practica acceptata, iar femeile care nasc cinci fii obtin permisiunea de a educa unul din ei ca si cand ar fi femeie.

Citeste si:
Cele mai reușite mesaje de dragoste
Cele mai reușite mesaje de...

Alte practici sexuale inedite sunt legate de oameni si… animale. In multe tari din Orientul Mijlociu exista o lege care permite zoofilia. De exemplu, legea spune ca dupa ce un om intretine relatii sexuale cu un miel, este pacat de moarte sa-i manance carnea. Si in Liban barbatilor li se permite prin lege sa faca sex cu animalele, cu conditia ca acestea sa fie de sex feminin. Intretinerea de relatii sexuale cu un animal de sex masculin se pedepseste cu moartea.

In Bahrein un doctor (barbat) poate examina organele genitale ale unei femei din punct de vedere legal, dar ii este interzis sa le priveasca direct in timpul examinarii. El poate cel mult sa vada reflectia acestora intr-o oglinda. Musulmanilor nu li se permite sa priveasca direct organele genitale ale decedatilor, acestea acoperindu-se cu o caramida sau cu o bucata de lemn.

Citeste si:
Sqweel: Jucaria perfecta pentru fete
Sqweel: Jucaria perfecta...

In Santa Cruz, Bolivia, este ilegal ca un barbat sa faca sex cu o mama si cu fiica acesteia in acelasi timp.

Ritualurile vechi de circumcizie, practicate in tribul Bala din Zair, presupuneau ca preputul taiat sa fie infasurat intr-o frunza de babana si sa fie pus pe un musuroi de termite pentru a fi mancat. Tatal baiatului circumcis trebuia sa stea de veghe pana cand toate resturile erau mancate, iar daca acest lucru nu se intampla, se considera ca baiatul ar putea deveni mai tarziu impotent.

Tinerelor fete din Lenge, Africa de Est, li se cerea sa fie dezvirginate de un penis sculptat dintr-un corn, aceasta reprezentand o parte din ceremonialul drepturilor de pubertate. In Polinezia, adolescentii de ambele sexe sunt instruiti in ceea ce priveste tehnicile sexuale de o persoana mai in varsta, cu experienta, timp in care li se permite sa intretina relatii sexuale, inainte de a se casatori. Si locuitorii din Insulele Trobiriand (Pacificul de Sud) sunt recunoscuti ca fiind liberi si dezinhibati din punct de vedere sexual. Aici, copiilor li se permite sa ia parte la orice tip de joc erotic si chiar sa aiba relatii sexuale de la varste fragede.

Citeste si:
Huo onanismului! Lucruri teribile despre masturbare
Huo onanismului! Lucruri...

Si in regnul animal exista multe ciudatenii legate de sex. In randul masculilor lilieci s-a inregistrat cea mai mare rata a homosexualitatii. Orgasmul unui porc dureaza 30 de minute. Sobolanii se imperecheaza de aproape 20 de ori pe zi, insa nu sunt mai "harnici" decat leii, care se imperecheaza si de 50 de ori pe zi. Totusi, numai oamenii, maimutele bonobo si delfinii fac sex din placere.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.