5 arome speciale, cu care iti vei impresiona partenera intr-o seara romantica.

5 arome speciale, cu care iti vei impresiona partenera intr-o seara romantica.

1. Lichior de anason

Anasonul este o planta dulce si foarte aromata, frecvent intrebuintata in domeniul culinar. Celebra mancare mexicana "atole de anise" si bautura turceasca Raki sunt doua dintre specialitatile care se prepara pe baza acestei plante. In vremuri stravechi, grecii si romanii considerau ca isi pot spori apetitul sexual sugand seminte de anason. Planta contine o anumita cantitate de compusi de estrogen (hormoni feminini), care au efecte asemanatoare celor provocate de testosteron. Lichiorul de anason este o bautura delicioasa, pe care va trebui sa o prepari acasa, in mai multe etape. Iata cum:

Ingrediente

- 1 l alcool
- 35-40 g de anason
- 4-5 boabe de coriandru
- Putina scortisoara
- 400 g zahar si 500 ml apa (se pregateste un sirop)

Mod de preparare

Se amesteca alcoolul, anasonul si aromele. Se acopera si se pastreaza timp de doua luni. Dupa aceasta perioada se adauga siropul obtinut din zahar. Se amesteca timp de 7 zile din 2 in 2 zile. Se filtreaza si poate fi servit.

2. Inghetata cu ciocolata

Nu ne referim la cea din comert, banala si nu intotdeauna revigoranta pentru simturi, ci la o veriune 'home made', pe care ti-o recomandam cu incredere. Ciocolata a fost dintotdeauna asociala cu romantismul si sexul. Civilizatiile Maya venerau copacul de Cacao, numindu-l "hrana zeilor" si se zvonea ca imparatul maias Montezuma consuma zilnic cate 50 de cupe cu ciocolata pentru a-si spori potenta. Cercetatorii au studiat apoi ciocolata si au descoperit ca aceasta contine feniletilamina si serotonina, doua 'substante ale fericirii', responsabile pentru starea de bine a organismului uman. Iata reteta acestui desert:

Citeste si:
Licorile rafinate care dau savoare meselor de sărbătoare! Ce nu ai...
Licorile rafinate care dau...

Ingrediente

- 400 g frisca
- 100 g zahar
- esenta de rom
- 100 g ciocolata
- biscuiti
- arahide macinate

Mod de preparare

Zaharul se dizolva cu doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca apoi cu ciocolata si se lasa la racit. Se adauga frisca, putina esenta de rom si arahide taiate marunt. Se pastreaza la congelator si se serveste cu biscuti rasi deasupra. Cantitatile ingredientelor sunt orientative. In functie de cantitatea finala dorita, acestea se pot modifica.

3. Green Cocktail

Ingrediente

- 35 ml de lichior de kiwi
- vin spumant
- zeama de lamaie
- 3-4 felii de kiwi

Mod de preparare

Zeama de lamaie se pune intr-un pahar, apoi se toarna lichiorul. Se adauga feliile de kiwi si se toarna vinul spumant. Se poate consuma simplu sau cu gheata.

4. Spuma de cirese

Ingrediente

- ½ kg cirese
- 100 g zahar
- 3 albusuri
- 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Citeste si:
5 sugestii pentru un mediu casnic sănătos și relaxant
5 sugestii pentru un mediu...

Dupa ce se spala ciresele si se lasa sa se scurga, li se indeparteaza samburii, se adauga zahar si se pastreaza la frigider. Cele 3 albusuri se bat spuma si se adauga cate putin zahar pudra. Se pun ciresele peste albusuri si zahar, apoi se bat din nou ca o spuma. Se adauga spuma obtinuta in cesti / castronase si se orneaza cu cateva cirese. Se serveste rece.

5. Pui cu ananas

Mod de preparare

Pieptul de pui desfacut in felii se prajeste in putin ulei sau la gratar. Pe fiecare bucata de piept se pune cate o rondea de ananas din compot si o felie de cascaval. Se pune la cuptor pana incepe sa se topeasca cascavalul. Se poate servi cu garnitura, gatit cu stafide si alune.

Puteti afla mai multe detalii despre deserturi si mancaruri delicioase, aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.