Virgin la peste 22 de ani? Consulta medicul!

Virgin la peste 22 de ani? Consulta medicul!

Dupa ce studiile anterioare au atras atentia asupra riscurilor pe care le implica inceperea vietii sexuale la o varsta frageda, noi cercetari trag un semnal de alarma in privinta problemelor de sanatate care pot aparea si in cazul in care asteptam prea mult pana la primul contact intim.

Cercetatorii de la Universitatea din Columbia spun ca persoanele care isi incep viata sexuala dupa varsta de 22 de ani au sanse mult mai mari sa se confrunte cu disfunctii sexuale de-a lungul vietii.

Barbatii care isi pierd virginitatea la 20-21 de ani pot avea in timp probleme legate de ejaculare, insa nu s-a stabilit cu certitudine ca asteptarea este propriu-zis catalizatorul acestora.

Specialistii au declarat ca unii barbati amana activitatea sexuala tocmai pentru ca intampina anumite probleme din acest punct de vedere. La polul opus, exista riscuri si in cazul celor care isi incep viata sexuala prematur.

Printre dezavantajele virginitatii “tarzii”au fost enumerate abilitatea scazuta de a nuanta viata sexuala astfel incat ambii parteneri sa fie satisfacuti si posibilitatea mai mare de a intalni parteneri incompatibili sau purtatori ai BTS.

Daca disfunctiile sexuale sunt comune in randul anumitor indivizi indiferent de varsta si nu pot fi corelate exclusiv cu cei care asteapta prea mult pana la primul contact sexual, in ceea ce priveste impactul psihologic, exista efecte specifice.

Dupa perioada adolescentei, fiecare dintre noi are deja format un bagaj afectiv, pe care cu greu il poate modifica in functie de pretentiile si nevoile partenerului de cuplu.

Factorul educational contribuie in mare masura la comportamentul sexual ulterior, mai cu seama in cazul multor femei carora, de exemplu, le-a fost explicat ca trebuie sa fie “cuminti” pana la o anumita varsta, ca nu trebuie sa se implice in anumite activitati sexuale cu parteneri dubiosi etc. Cele care au fost educate in spiritul pudorii, cu greu ar putea sa sparga barierele care le “protejeaza” personalitatea.

Citeste si:
Disfunctii sexuale masculine
Disfunctii sexuale masculine

Astfel, daca la acest nivel apar diferente notabile, sunt sanse mari sa apara probleme cunoscute ca frigiditatea, impotenta, ejacularea precoce, violenta conjugala si altele.

Barbatii, dimpotriva, sunt obisnuiti cu ideea ca masculinitatea consta si in capacitatea de a “inscrie” in permanenta pe plan sexual, ceea ce poate duce la formarea unor opinii mai mult sau mai putin corecte si avantajoase pentru cuplu, asa cum poate naste conflicte afective personale importante.

Factorul psihologic joaca asadar un rol esential in formarea caracterelor sexuale in cazul ambelor sexe. In combinatie cu factorul biologic, se poate determina masura in care participarea fiecaruia dintre noi la propria viata sexuala este sau nu constructiva.

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Sex cu o virgina?
2. 10 gafe la intalnire
3. Relatii fara sex

Citeste si:
Virgina la 105 ani!
Virgina la 105 ani!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.