1 din 10 barbati se implica in relatii sexuale cu mai multe femei in aceeasi perioada de timp. Diversitatea este noua ‘fidelitate’?

1 din 10 barbati se implica in relatii sexuale cu mai multe femei in aceeasi perioada de timp. Diversitatea este noua 'fidelitate'?

Relatiile sexuale cu mai multe partenere reprezinta o problema si in afara moralitatii cuplului din punctul de vedere al pericolului transmiterii BTS.

Dintre cei 4.928 de barbati intervievati in cadrul unui sondaj, majoritatea au declarat ca si-au inselat partenera de cuplu. 11% dintre ei au admis implicarea in relatii sexuale cu partenere diferite cu un an inaintea interviului acordat pe aceasta tema.

Evident, riscul transmiterii bolilor sexuale in cazul a trei relatii de scurta durata cu partenere diferite este mult mai mare decat in cazul a trei relatii de cuplu monogame. In primul caz, 'reteaua' creata de indivizii care au raporturi sexuale intamplatoare reprezinta poate cel mai important factor favorizant al raspandirii BTS.

Nationalitatea si stilul de viata contribuie la comportamentul sexual

Unii cercetatori au afiramt ca infidelitatea este 'practicata' mai mult in randul barbatilor hispanici si de culoare sau al celor care au petrecut mai mult timp la inchisoare. Concluzia a fost emisa in urma unor sondaje care indicau un procent mai mare al mortalitatii in randul barbatilor apartinand anumitor grupuri rasiale, precum si un procent ridicat al sentintelor de incarcerare acordate barbatilor de culoare.

Din alte puncte de vedere, principalii factori se extind dincolo de nationalitate si stil de viata. Paupertatea si lipsa educatiei, discriminarea si lipsa accesului la beneficiile sistemului medical ar influenta mult mai mult anumite tipuri de comportament sexual.

In concluzie, amenintarea virusului HIV este mult mai mare in randul oamenilor saraci, defavorizati din multe puncte de vedere. De aceea, specialistii incearca sa puna la punct o serie de programe care sa educe in primul rand aceste grupuri in privinta riscurilor pe care le implica relatiile sexuale intamplatoare.


Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Cum recunosti infidelitatea?
2. Fidelitate vs. infidelitate sexuala
3. Riscurile vietii sexuale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.