De multe ori, esecul din timpul actului sexual te face sa te gandesti mai mult... la tine.

Desi ne gandim ca organele genitale sunt cele mai importante pentru sex, in realitate creierul face diferenta in proportie de 100%. Unele persoane gasesc o multime de stimuli la nivel fizic, dar orgasmul poate intarzia sa apara, din pricina a ceea ce gandesc.

De multe ori, esecul din timpul actului sexual te face sa te gandesti mai mult... la tine. De aici, una dintre cele mai bune solutii pentru problemele tale devine evidenta: masturbarea te scoate din multe incurcaturi. Ma rog, un barbat necenzurat ar spune ca o l... la vremea ei, face cat 10 femei.

So... daca tot o faci, ar fi ideal sa ajungi la orgasm in timp ce te masturbezi. Totul se intampla in mintea ta, asa ca de acolo pornesc si bune si rele. Nu numai ca masturbarea este 100% individuala, dar variaza ca frecventa si capacitate de a fi dezirabila de-a lungul vietii fiecarei persoane, in functie de o serie de factori, cum ar fi varsta, hormonii, stresul, anxietatea, stresul etc. Excesul, nu este insa indicat nimanui, chiar daca vorbim despre placerea sexuala. Cea mai buna cale pentru a decide daca te masturbezi prea des este sa te intrebi daca asta are efecte in afara actului in sine. De exemplu, ar putea fi o problema daca frecventa masturbarii ti-ar afecta relatia sau jobul. Ar trebui, de asemenea, sa iei in considerare efectele asupra dorintelor tale si capacitatii de a te bucura de relatiile intime cu partenera de cuplu. Desi masturbarea este in general inofensiva si benefica pentru fiecare dintre noi, nu uita de alternativele mai incitante pe care le ai in afara vibratorului.

Masturbarea nu numai ca detensioneaza organismul, dar actioneaza ca un energizant. De fapt, sexul „solo” este adesea sansa celor frustrati din punct de vedere sexual, dar nu numai.

Vibratorul a fost creat la sfarsitul secolului XIX pentru a trata isteria. Se considera ca aceasta boala este cauzata de acumularea tensiunii sexuale, iar vibratorul electromecanic era folosit pentru tratarea cu mai mult sau mai putin succes a bolii feminine. Practic, oamenii au descoperit intamplator ca atingerea organelor sexuale, fara a fi vorba de sex propriu-zis, este foarte relaxanta si eficienta.

Apoi, au aparut carti, tratate si alte materiale informative, pline insa de aberatii, cum ar fi ca „Cateva consecinte ale masturbarii sunt epilepsia, apoplexia, paralizia, imbatranirea prematura, eliminarea involuntara de lichid seminal care are loc in general in timpul somnului sau dupa urinare. Printre femei, pe langa aceste consecinte, apar isteria, dereglarea menstruala, catalepsia si ciudate simptome nervoase.”

Citeste si:
100 de lucruri pe care oricine trebuie sa stie sa le faca
100 de lucruri pe care...

Apoi, cuiva i-a venit mintea la cap si a aparut 'Raportul Kinsey' in 1948, primul de gen care a argumentat ca masturbarea este un comportament normal, frecvent intalnit. In 1966, Masters si Johnson au aratat ca masturbarea este un fenomen larg raspandit in randul tuturor categoriilor sociale. In 1971, Goldstein, Haeberle si McBride au dat verdictul: masturbarea este forma cea mai frecventa de activitate sexuala din randul oamenilor.

Pe de alta parte, In 1975, Papa Paul al VI-lea a dat o declaratie privind etica sexuala in cadrul careia a numit masturbarea “boala mintala grava”. Mai mult, in Indonezia, pedeapsa pentru masturbare este decapitarea, iar in Texas sunt interzise obiectele sexuale care ar putea fi folosite pentru masturbare.

In sfarsit, parerile sunt impartite... Cert este ca nu am auzit sa fi murit cineva practicand metoda autosatisfacerii. Pentru amatori, s-au luat si masuri legale: nu stim de ce ar fi nevoie de o luna dedicata masturbarii, dar luna mai a fost neoficial declarata luna masturbarii incepand din anul 1995.

Citeste si:
Ce faci cand... nu stii ce sa faci?
Ce faci cand... nu stii ce sa...

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.