E seara, esti cu ea si s-ar putea sa ai noroc... Hainele aluneca usor, luminile se sting si... niciunul dintre voi nu are prezervative.

E drept ca entuziasmul de dinaintea unei partide de sex te poate determina sa omiti unele detalii, insa nu este cazul sa faci asta cand vine vorba despre protectie. Nu numai ca trebuie sa fii intotdeauna pregatit, dar ar fi cazul sa stii care sunt cele mai eficiente prezervative, potrivite pentru tine.

Alegerea unui prezervativ de calitate nu este nici pe departe un moft, intr-o lume in care viata sexuala implica automat si pericole care mai de care mai... exotice. Desi 'condomul' este cel mai popular mijloc de protectie, nu e neaparat si cel mai apreciat - nu numai pentru ca poate fi incomod, dar uneori reduce din intensitatea placerii sau produce reactii alergice. Astfel, multi dintre noi il displac, dar sunt nevoiti sa il poarte si apeleaza la el in majoritatea cazurilor.

Ce prezervative folosesti?Iata cateva sugestii pentru alegerea prezervativului potrivit:

Acum nu se mai pune problema lipsei optiunilor. Mai aromate, mai colorate, cu multe sau putin striatii, flexibile ca o trambulina olimpica, prezervativele aproape ca iti sar in brate de pe rafturile multor magazine, de specialitate sau nu.

1. Opteaza pentru brand-ul cel mai bun, chiar daca va trebui sa platesti mai mult - mai bine cu bani, decat cu propria sanatate. Unele persoane prefera anumite materiale si texturi, in functie de numerosi factori, intre care frecventa activitatii sexuale, reactiile la latex, tipul relatiei in care se implica etc. Desi latexul este 'formula standard', exista un material mai subtire si mai rezistent, numit microsheer. Prezervativele cu microsheer sunt mai putin disponibile la noi, dar odata cu aparitia pe piata autohtona a unor marci straine celebre in domeniu, vor fi probabil tot mai cautate. Fara aroma sau miros, microsheer da startul unei noi generatii in materie de prezervative, si pentru ca este nonalergic. Tactylon este un alt tip de material foarte apreciat in afara pentru eficienta si confort.

2. Alegerea se face in functie de cateva reguli: prezervativele din latex, lubrifiate, cu rezervor sunt preferabile celor din fibra animala. In magazinele specializate vei gasi cu siguranta dimensiunea de care ai nevoie. Nu te limita la grosimea materialului, pentru ca eficienta depinde mai degraba de felul in care este utilizat.

3. Ar fi bine sa folosesti mai multe tipuri de prezervative, pentru a putea compara si alege apoi un produs de calitate. Cele cu nervuri si striatii au rolul de a spori sensibilitatea si placerea. Alegerea texturilor 'haioase', mai mult sau mai putin colorate, tin de preferintele individuale.

4. Verifica pe amabalaj data expirarii si fereste prezervativul de caldura. Daca ai trecut peste aceste etape, nu-ti ramane decat sa il rulezi in sensul bun, sa presezi capatul inchis al prezervativului intre degete, pentru a evita surplusul de aer care contribuie la rupere si sa il rulezi pana la baza penisului, pentru a preveni deplasarea lui in timpul actului sexual.

5. Nu suprapune doua prezervative si nu il reutiliza pe cel pe care, daca l-ai rulat gresit, a fost nevoie sa il scoti. La final, scapa de el in mod civilizat - nu infunda toaleta, nu il uita undeva unde partenera ta il va gasi pe post de 'suvenir', nu il arunca de la etaj si... nu il folosi pe post de balon!

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.