Ai tot invatat din stanga si din dreapta cum sa faci sex, unde, cu cine, pe ce parte...

Stii atat de bine ce ai de facut, incat ne simtim "datori" sa iti spunem ce sa nu faci, pentru ca sexul cu ea sa fie... demential!

Mai intai, scapa de prejudecati, pentru ca sunt o sursa sigura a anxietatii si a nesigurantei. Iata 5 exemple de idei stupide despre sex, care iti pot trece prin minte la un moment dat.

1. Ea ar trebui sa stie cum sa procedeze, pentru ca satisfactia sa fie la cote maxime

E valabil si pentru femeile care considera ca succesul unei partide de sex este direct proportional cu indemanarea masculina si... cam atat. Asuma-ti responsabilitatea in pat, asa cum faci in privinta oricarei activitati care iti place. Egoismul se recomanda, dar cu limite, daca iti doresti un dialog nonverbal "inteligibil" (suna 'fancy', dar stii despre ce vorbim...). Nimeni nu poate sti exact ce si cum ar fi bine pentru celalat. Compatibilitatea sexuala este, pana la urma, un rezultat al comunicarii eficiente.

5 preconceptii despre sex2. Pasiunea in cuplu se va stinge inevitabil, dupa o anumita perioada

Daca toata lumea ar gandi asa, probabil ca nimeni nu s-ar mai casatori. Pasiunea se mentine atat timp cat amandoi va doriti acest lucru - renunta sa o compari cu o flacara menita sa se stinga la prima picatura de ploaie. In fond, lipsa pasiunii nu este altceva decat dovada clara a renuntarii. In orice relatie exista fluctuatii la nivelul dorintei si al atractiei, dar asta nu inseamna decat ca esti cu atat mai motivat sa inovezi in permanenta. Nu iti neglija partenera si fa in asa fel incat sa fii la randul tau "o partida interesanta". Exista insa un prag maxim al saturatiei emotionale - nu va fi greu sa iti dai seama cand relatia nu mai poate functiona, indiferent de metodele de "resuscitare".

3. Un barbat adevarat este intotdeauna pregatit sa faca sex... oricat, oricum

Aceasta prejudecata reduce reactiile sexuale masculine la un nivel inacceptabil, trivial. In ciuda a ceea ce cred multe femei, nivelul afectiv al unui barbat poate fi usor influentat de diversi factori. In cazul lor, atiudinea "hot" sustinuta adesea de orgoliu, poate camufla cu succes laturile vulnerabile. Aceasta confuzie duce la etichetarea generalizata a barbatilor drept "masini sexuale". De aici, nu mai este decat un pas pana la preconceptii nesustinute de tipul, "Nu exista femei frigide, ci doar barbati nepriceputi". Barbatii nu sunt programati sa faca sex oricand, oricat, asa cum nu sunt nici femeile. Important este ca ele sa nu se cramponeze de clisee si sa evite astfel sentimentul neplacut al respingerii, atunci cand partenerul de cuplu nu are chef sa faca sex.

4. Cu cat practici mai multe pozitii sexuale, cu atat esti mai bun in pat

Nu este aceasta o regula sau o garantie a satisfactiei sexuale. Exista cupluri clasice, cu parteneri care, desi nu se implica in "acrobatii" sexuale, sunt fericiti. In acest caz, varietatea pozitiilor poate fi un plus si nicidecum un factor decizional pentru stabilitatea cuplului. Pentru cei care se plictisesc repede, ramane totusi un remediu excelent.

5. Masturbarea este doar un substitut al sexului propriu-zis

Masturbarea este mult mai mult decat atat: inseamna explorare, deci o modalitate eficienta de descoperire a propriilor limite sexuale si de formare a unui stil. Mai mult, poate fi un "ingredient" placut al preludiului, capabil sa intensifice potentialul erotic al partenerilor. Odata ce iti asumi responsabilitatea proprilor nevoi, le poti comunica apoi cu exactitate celui de langa tine. Desi luata adesea "peste picior", ramane o metoda buna si pentru crearea fanteziilor sexuale, pe care le poti pune ulterior in practica.

Foto: skins.be

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.