Orice barbat poate experimenta orgasmul multiplu. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti cateva reguli de baza.

Cei mai multi barbati isi concentreaza atentia asupra ejacularii, mai degraba decat asupra procesului in sine al actului sexual. Odata ce vei invata cum poti prelungi placerea erotica, te vei simti mult mai bine, iar asta inseamna satisfactie in plus si pentru partenera ta.

1. Orgasmul multiplu se obtine succesiv, fara ca erectia sa se piarda in momentele de tranzitie dintre stari.

Despre femei se stie ca pot ajunge mult mai usor la orgasmul multiplu decat barbatii, insa putini stiu ca totul este o chestiune de exercitiu in ambele cazuri. Orgasmul multiplu nu inseamna ejaculare, apoi obtinerea rapida a erectiei si asa mai departe, ci mentinerea erectiei pe parcursul experimentarii succesive a ceea ce numim climax, care se traduce strict la nivel psihic, ejacularea reprezentand finalitatea celui din urma orgasm.

4 pasi spre orgasmul multiplu2. Procesul obtinerii orgasmului include mai multe etape:

Faza excitatiei: fantezii sexuale, conversatii erotice, fetisism, masturbare, accelerarea pulsului, vasocongestie, intrarea penisului in erectie.

Faza de platou (preejaculatorie): marirea diametrului penisului, congestie testiculara maxima, intensificarea ritmului cardiac, secretii la nivelul glandei Cowper.

Faza orgasmului: contractii ale penisului la interval de 0,8 secunde, acumularea lichidului spermatic in apropierea prostatei, ejacularea, reducerea fortei de expulzie.

Faza de rezolutie: pierderea erectiei, revenirea penisului la dimensiuni normale, reducerea intensitatii ritmului cardiac.

3. Orgasmul multiplu vs. orgasmul ejaculatoriu

Ambele incep in acelasi mod, pornind de la faza de excitatie si ajungand pana in "punctul fara intoarcere", atunci cand ejacularea nu poate fi evitata. Cheia orgasmului multiplu nu consta in ejacularile succesive, ci in intensificarea graduala a stimularii, in asa fel incat sa poti avea control si sa amani momentul final. Controlul se poate obtine prin exersarea contractiilor la nivelul muschilor pubococcigieni (muschii PC). In timpul ejacularii, majoritatea barbatilor nu pot experimenta o alta erectie sau raspunde unor stimuli noi, din pricina pierderii tensiunii sexuale la nivelul organelor genitale. Pentru ca femeile nu se confrunta cu acest aspect (in ciuda teoriilor despre ejacularea feminina, nedemonstrata insa concret stiintific), ele pot experimenta mai rapid orgasmul multiplu. Important este sa separi momentul orgasmului de cel al ejacularii, chiar daca cele doua se succed rapid, pana la confuzie.

Citeste si:
Disfunctii sexuale masculine
Disfunctii sexuale masculine

4. Exersarea orgasmului

Poti face asta in momentul masturbarii. Incepe cu exercitii de respiratie: relaxeaza-ti umerii, preseaza usor cu palmele zona de sub buric si inspira/expira adanc de 10-20 de ori. In timpul autosatisfacerii, incearca sa reduci nivelul stimularii cand simti ca te apropii de "punctul fara intoarcere" si incordeaza-ti muschii PC in timp ce numeri pana la 10. Relaxeaza-te cateva clipe si repeta totul, apropiindu-te tot mai mult de momentul ejacularii. Chiar daca simti ca nu poti controla expulzia lichidului seminal, continua contractia muschilor PC. Ideea este sa anticipezi corect momentul contractiilor ejaculatorii si sa poti atinge orgasmul succesiv.

Foto: skins.be

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.