Atingerea poate juca un rol important atat in viata sociala cat si cea sexuala. O strangere puternica de mana, o mangaiere blanda sau dimpotriva o atingere plina de incarcatura sexuala pot transmite multiple semnale (total diferite!), dar utilizand acelasi mecanism.

Atingerea poate juca un rol important atat in viata sociala cat si cea sexuala. O strangere puternica de mana, o mangaiere blanda sau dimpotriva o atingere plina de incarcatura sexuala pot transmite multiple semnale (total diferite!), dar utilizand acelasi mecanism.

Mary Carlson, neurobiologist la Harvard a realizat un studiu pe copiii din orfelinatele din Romania prin care a dovedit ca lipsa afectiunii parintilor (manifestata prin imbratisare si atingere) duce la agresivitate si izolare sociala. Intr-adevar, printr-o simpla atingere, intregul sistem neruroendocrin al unui individ este trezit la viata, producand hormoni sexuali si endorfine.

Daca atingerea este dorita, atunci reactia in interiorul organismului este una extrem de placuta. Daca nu este agreata, sau aceasta lipseste cu desavarsire (exemplul ilustrativ fiind orfanii), consecintele se pot manifesta pe termen lung prin introvertire si agresivitate. Daca retii aceasta informatie, atunci iti vei putea explica de ce prietena ta se poarta uneori ca un copil nefericit si vesnic nemultumit, iar alteori poate fi o adevarata pisica alintata.

Pentru a avea langa tine o femeie blanda, rabdatoare si nu in ultimul rand satisfacuta este necesar sa fii cat mai des cu putinta in contact fizic cu ea. Ocazii sunt din plin: daca vrei sa-i vorbesti, apropie-te de ea si tine-o de mana, sau sopteste-i la ureche; atunci cand mergeti pe strada stai aproapiati, fie ca va tineti de mana sau imbratisati. Sarutul intra si el in aceasta categorie... si probabil ca si sexul poate fi considerat o atingere complexa.

Atinge-ma!O simpla mangaiere a incheieturilor poate fi incarcata cu suficienta sexualitate incat sa cutremure tot organismul iubitei tale si sa isi doreasca sa faca sex imediat.

Explicatia este data tot de mecanismele fiziologice: atunci cand este atinsa, o femeie secreta oxitocina, unul din hormonii sexuali. Aceasta, combinata cu estrogenul duce la aprinderea dorintei sexuale si, mai mult de atat, la o nevoie impetuoasa de de a fi penetrata. Mai departe, situatia devine si mai placuta fiindca in timpul orgasmului nivelul de oxitocina creste cam de 5 ori mai mult decat normal, ceea ce ar explica nevoia femeilor de afectivitate dupa o partida de sex, dar si dorinta lor ulterioara de... surpriza! ... sex!

Citeste si:
Ai incercat vreodata sa... ?
Ai incercat vreodata sa... ?

In mod evident ca zona genitala este cea mai sensibila la atingere si are cel mai mare potential sa duca la starea de excitatie, dar sunt de parere (iar acesta este scopul principal al articolului) ca o femeie nu trebuie mangaiata doar atunci cand ai in plan sa faci sex, ci de fiecare data cand ai ocazia. Nu pentru a o tine "in priza" ci pentru a-i oferi starea de bine pe care o poate oferi oxitocina. Lasand deoparte toate explicatiile biologie, chimice samd, o femeie trebuie atinsa pentru ca asa iti arati sentimentele. O mangaiere pe umar sau pe brat nu este neaparat sexuala, dar se bucura de o incarcatura afectiva considerabila.

Se spune ca zona erogena cea mai importanta este pielea. Tocmai din aceasta cauza nu trebuie neglijat nici macar un centimetru! Fiecare om este altfel construit. A prezenta in acest articol o lista de zone erogene, eventual alaturi de o harta de genul: "mai intai atingi sfarcurile, apoi zona genitala", ar fi o mare greseala.

Citeste si:
Examenul ei oral
Examenul ei oral

Spre exemplu o fosta prietena a mea se excita grozav atunci cand o mangaiam pe spate, undeva deasupra mijlocului, pe coloana vertebrala. Am cautat acest punct, asa-zis erogen si la alte femei si m-au privit mirate crezand ca sunt cine stie ce nebun care face masaj in timp ce face sex. Fiecare femeie are alte puncte sensibile si reactioneaza diferit la atingere. Este, insa, extrem de important ca acea atingere sa existe! Zonele sensibile le vei descoperi numai prin "experiment".

Un articol de Jiji


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.