Am aflat pentru prima oara despre penis captivu in filmul "Legenda urbana". Exista o secventa in film cand un cuplu ramane blocat in pozitia misionarului. Se presupune ca fenomenul apare atunci cand femeia se sperie atat de tare incat muschii ei vaginali se incordeaza foarte puternic intemnitand penisul erect. Acest fenomen exista sau este o simpla legenda urbana?

Am aflat pentru prima oara despre penis captivus in filmul "Legenda urbana". Exista o secventa in film cand un cuplu ramane blocat in pozitia misionarului. Se presupune ca fenomenul apare atunci cand femeia se sperie atat de tare incat muschii ei vaginali se incordeaza foarte puternic intemnitand penisul erect. Acest fenomen exista sau este o simpla legenda urbana?

Penis captivus � explicatie

Vaginul este astfel construit incat poate primi orice tip de penis indiferent de dimensiuni. In timpul unei sperieturi puternice (intra cineva pe usa), muschii vaginului pot incepe sa se contracte involuntar si foarte puternic, blocand penisul in interior. Intrucat este aplicata o presiune puternica asupra penisului, sangele nu se poate scurge, penisul ramanand erect si in imposibilitatea de a isi micsora dimensiunile.

Legenda

Majoritatea medicilor condamna acest fenomen ca fiind o simpla legenda, o poveste de groaza pentru oameni mari. Existenta sa ar fi neplauzibila, daca nu chiar imposibila. Unii argumenteaza ca acest fenomen ar fi existat in trecut cand sexul era privit drept activitate condamnabila, dar in zilele noastre astfel de probleme nu mai pot sa apara.

Vaginism

Adeseori, penis captivus este confundat cu vaginismul. Spre deosebire de penis captivus, vaginismul este o conditie medicala destul de des intalnita. Se manifesta prin contractarea involuntara a zonei de intrare a vaginului, astfel incat contactul sexual devine imposibil. Cauza vaginismului este de ordin psihic. Femeile cu acest tip de probleme au trecut printr-o trauma psihica ce le-a determinat sa priveasca sexul drept ceva daunator. Organismul lor se apara natural impotriva sexului.

Citeste si:
8 idei preconcepute despre orgasm
8 idei preconcepute despre...

De observat ca diferenta majora dintre cele doua fenomene este faptul ca femeile ce au vaginism nu pot avea contacte sexuale. In consecinta, un penis nu poate ramane captiv undeva unde nu a putut intra.

Caini, lupi captivi

Imposibil sa nu fi asistat vreodata involuntar la ritualul de imperechere al cainilor. E posibil chiar sa fi incercat sa gonesti un mascul si o femela ce ramasesera blocati.

In cazul canidelor fenomenul de penis captivus este firesc. Capul penisului este mai mare decat la alte specii, permitand blocarea sa in interiorul vaginului. Acesta nu este un accident, ci este un mecanism evolutionar. Prin prelungirea copulatiei cu 10-20 de minute, masculii se asigura ca spermatozoizii lor au timp sa ajunga la ovul inainte ca alt mascul sa isi incerce norocul cu femela.

Penis rupt

Ai rasuflat usurat probabil afland ca penis captivus nu este decat o legenda si te gandesti ca ruperea penisului este si ea imposibila. Cu toate acestea, in timpul actului sexual, te poti trezi cu barbatia indoita. Ligamentul care inconjoara penisul se poate rupe in cazul unei intalniri ghinioniste intre penis si osul pubian.

Citeste si:
Top 5: Fanteziile ei, care nu te includ
Top 5: Fanteziile ei, care nu...

Ce se intampla dupa? Din fericire, penisul rupt nu este pus in ghips (nu vei primi autografe pe el si nu ti-l vei spanzura de gat). Din pacate, operatiunea de reparare nu este tocmai usoara. Pielea care inconjoara penisul este facuta sul si data la o parte, ligamentul este cusut si apoi pielea este pusa la loc. Timp de 2 saptamani, fericitul posesor de membru rupt nu poate desfasura activitati sexuale. Vindecare completa dureaza mai mult timp, motiv pentru care pret de cateva luni se vor evita acrobatiile sexuale.

Iata ca sexul nu este intotdeauna o activitate placuta.

Un articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.