10 curiozitati despre organul cu care se mandresc barbatii.

Dictionarul explicativ al limbii romane descrie penisul drept organul masculin de copulatie si mictiune. Insemnatatea si profunzimea lui merge insa mai departe decat aceasta definitie seaca.

Adorat de cultele falice din Antichitate, devenit subiect tabu si demonizat de Biserica, laicizat de medici si sociologi, penisul este organul care a avut cel mai mare impact asupra societatii. Influenta sa a fost atat de puternica incat antropologii numesc societatea in care traim una falica. Blocurile, turnurile, zgarie norii, obeliscurile, armele, tigarile, toate sunt simboluri ale culturii falice.

Curiozitati despre penis

1. Orice penis este mai intai clitoris

Viata tuturor barbatilor a inceput ca femeie. Dupa cum stiti, cromozomi ajuta la stabilirea sexului. In cazul femeii, este vorba de doi cromozomi X, unul de la mama si unul de la tata, in timp ce barbatii au un cromozom X si un cromozon Y. Numai ca, in cazul barbatilor, cromozomul Y nu apare de la inceput, iar primele 5-6 saptamani de dezvoltare embrionare sunt atribuite doar cromozomului X. Ceea ce inseamna ca, in primele 5-6 saptamani toti barbatii sunt femei. Tot atunci apar si sfarcurile.

2. Erectii multiple in fiecare noapte

Un barbat poate avea in 3 si 10 erectii pe noapte. Acestea au legatura cu bioritmul hormonal al barbatului, nu cu visele erotice.

3. Penisul, ajutorul pacientilor cu arsuri

Pielea preputului poate fi folosita drept grefa de piele pentru pacientii cu arsuri.

4. Fumatul dauneaza grav penisului

Foto: concept fumat sursa Shutterstock.com

Fumatul poate sa micsoreze penisul cu pana la un centimetru, fiindca erectiile sunt dependente de o buna circulatie a sangelui.

5. Cel mai mare penis

Jonah Falcon are cel mai mare penis. Organul sau masoara peste 34 de centimetri.

Citeste si:

10 lucruri mai putin cunoscute despre orgasm care te vor uimi


6. Barbatii ejaculeaza cu 40 km/h

Potrivit specialistilor, viteza medie cu care barbatii ejaculeaza este de 40 kilometri pe ora.

7. Si penisul se poate fractura

Citeste si:
10 curiozități despre Lord of the Dance. Numărul 3 te va uimi cu...
10 curiozități despre Lord of...

Foto: tumblr.com

Penisul este alcatuit din mai multe suprafete de tesut erectil care, in timpul erectiei se umple cu sange, crescand rigiditatea acestuia. Fractura de penis se produce atunci cand aceasta membrana se fisureaza.

8. Prima erectie se petrece in uter

Bebelusii pot avea erectii inca din pantecul mamei. Mai apoi, prima erectie dupa nastere apare undeva in jurul varstei de 5-6 ani.

9. Muzeul falusului

In Islanda exista un muzeu dedicat in totalitate organului masculin. Acesta numara 283 de penisuri.

10. Circumcizia era practicata pentru a stopa masturbarea

Circumcizia a devenit populara in Statele Unite in timpului secolului al 19-lea. Scopul acestea era de a-i descuraja pe barbati sa se masturbeze. In aceea perioada, oamenii credeau ca masturbarea conduce la nebunie, asa ca medicii recomandau circumcizia bebelusilor.

Citeste si:
Obiceiuri inedite de somn: Cum dorm oamenii din toata lumea
Obiceiuri inedite de somn:...
Foto main: banana sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.