Multumeste tatalui William Masters si mamei Virginia Johnson pentru ca, datorita studiilor celor doi, astazi te poti masturba linistit, fara sa te temi ca vei orbi, inebuni sau iti va cadea mana.

La inceputul anilor '50 sexul era un subiect tabu. Vorbim de o perioada in care masturbarea era vazuta ca un lucru murdar si pervers si, prin urmare descurajata, sexul oral intre sot si sotie era ilegal in anumite state, iar homosexualitatea era considerata o boala mentala.

In acea perioada, doi cercetatori - William Masters si Virginia Johnson – au revolutionat intelegerea sexualitatii umane prin studiile pe care le-au publicat. Acestia au descoperit, printre altele, ca femeile pot avea orgasm multiplu.

Sunt de acord cu tine, comparat cu ce stim astazi, aceste „revelatii sexuale” par aproape banale, insa incearca sa le privesti din prisma acelor vremuri pentru a le intelege impactul si importanta.

Iata, asadar, cateva din descoperirile acestora care au revolutioan ce stiam despre sex.

1. Cele 4 etape ale raspunsului sexual

Masters si Johnson vorbeau in cartea lor, „Human sexual response”, publicata in 1966, despre cele patru etape ale raspunsului sexual: excitarea, platoul, orgasmul si rezolutia. Astazi, spun specialistii, raspunsul sexual difera de la o persoana la alta.

2. Femeile pot avea orgasm multiplu

Studiind raspunsul sexual la barbatilor si femeilor, Masters si Johnson nu numai ca au decoperit ca toate femeile pot avea orgasm, dar unele pot avea chiar orgasm multiplu. Acesta apare, de obicei, dupa ultima etapa a raspunsului sexual – rezolutia.

Femeile pot avea cinci sau sase orgasme in cateva minute, in timp ce barbatii au de voie de aproximativ o ora dupa fiecare partida pentru a putea performa din nou”, spunea cei doi cercetatori.

3. Homosexualitatea nu este o boala mentala

Pana in anul 1973, homosexualitatea era tratata drept o afectiune mentala de catre Societatea Americana de Psihiatrie. In 1979, Masters si Johnson publica un studiu in care neaga aceasta idee.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

4. Masturbarea nu duce la nebunie

Pentru o perioada foarte lunga de timp, psihiatrii american priveau masturbarea ca pe un act sexual periculos care putea duce la nebunie sau cauza imbolnavire. Proasta reputatie, se pare, se trage de la un medic elvetian, S. Tissot, care credea ca masturbarea este un act sexual periculos nu doar pentru faptul ca, fiind foarte comod, incepe la o varsta frageda, dar mai ales din cauza sentimentului de vina care apare la finalul actului si care poate irita sistemul nervos.

In momentul in care notiunea doctorului Tissot au traversat Atlanticul si au ajuns in America, medicii au ajuns sa creada ca masturbarea poate cauza nebunie, epilepsie, acnee, pierderea greutatii, letargie si – pedeapsa definitiva – moartea prematura”, spunea Masters si Johnson.

5. Cei mai multi barbati se masturbeaza

Citeste si:
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta de până la 34 de ani din...
Peste 2,2 milioane de tineri...

In 1948, Alfred Kinsey, un alt pionier al studiilor despre sexualitatea umana, scria in cartea sa „Sexual Behavior in the Human Male” ca 98% dintre barbati se masturbeaza.

6. De fapt, toata lumea se masturbeaza

In 1953, acelasi Kinsey publica o a doua cartea, „Sexual Behavior in the Human Female”, in care raporteaza ca 62% dintre femei se masturbeaza.

7. Sexul inaintea casatoriei nu este ceva iesit din comun

Potrivit cercetarilor realizate de Kinsey, in functie de statutul socioeconomic, intre 67% si 98 % dintre barbati au facut sex inaintea casatoriei. De asemenea, 50% dintre femei au facut acelasi lucru.

8. Femeile infloresc sexual la varsta de 30 de ani

Potrivit lui Kinsey, barbatii ating varful vietii sexuale inainte de varsta de 20 de ani, in timp ce in cazul femeilor aceasta etapa este atinsa la inceputul varstei de 30 de ani. Studiul lui Kinsey s-a bazat pe nivelul hormonal si frecventa orgasmelor.

Citeste si:
Profesor de 66 de ani, trimis în judecată după ce a agresat sexual...
Profesor de 66 de ani, trimis...

9. Nu exista o varsta la care abilitatile sexuale sa dispara

Masters si Johnson au fost primii care au realizat un studiu despre viata sexula a adultilor. Potrivit acestora, la varsta de 70 de ani, femeile si barbatii inca mai pot avea orgasm.

Foto main: cuplu in pat sursa Shutterstuck.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.