De citi si de pus in practica: 8 metode nonsexuale prin care poti ajunge la orgasm.

Va povesteam cu ceva timp in urma ca nu ai nevoie de organe genitale pentru a avea orgasm. Orgasmul este un reflex al sistemului nervos si poate fi declansat de numerosi stimuli, nu doar de cei genitali. Mary Roach, autoarea cartii „Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex”, dadea intr-o conferinta TED Talks exemplul unei paciente care avea orgasm ori de cate ori se spala pe dinti sau al alteia care putea ajunge la orgasm doar gandindu-se la asta.

Inspirati de aceste cazuri, ne-am documentat si am gasit 8 moduri neobisnuite si – atentie! nonsexuale - prin care oamenii pot ajunge la orgasm. V-am facut curiosi? : )

1. Atunci cand te speli pe dinti

Dupa cum va spuneam, nu ai nevoie de organe genitale sau de stimuli pur sexuali pentru a ajunge la orgasm. Este cazul unei femei care experimenteaza valuri de placere ori de cate ori se spala pe dinti. O norocoasa, veti spune. Eh, bine, este adevarat si nu prea.

La varsta de 22 de ani, femeia a suferit o histerectomie, adica o operatie de inlaturare a uterului. Din cauza acestei proceduri (care, dupa cate se pare nu a fost una reusita), femeia a incetat sa mai aiba orgasm in timpul actelor sexuale. Asta pana cand, intr-o zi, la doi ani dupa operatie, se spala pe dinti si surpriza: a avut un orgasm!

Medicii au diagnosticat-o cu epilepsie si i-au prescris medicamente care sa ii controleze starile convulsive. Nu au reusit sa gaseasca insa stimulul responsabil de declansarea orgasmelor. Nu era vorba de stimularea gingiei sau a cavitatii bucale, ci simplul act al spalatului pe dinti ii aducea femeii o placerea intensa. Chiar daca, in urma medicamentatiei, orgasmele si-au miscsorat frecventa, nu au disparut complet. In cele din urma, femeia a renuntat la spalatul pe dinti si a inceput sa foloseasca apa de gura. :(

Citeste si:
3 metode prin care poți să faci față cheltuielilor neprevăzute
3 metode prin care poți să...
Sursa: portret femeie zambind pe fundal alb sursa Shutterstock

2. Atunci cand iti dai parul

What, what?! Te poti duce la frizer si pe langa o coafura fabuloasa (pentru cei norocosi dintre noi) te poti alege si cu un orgasm (pentru cei chiar mai norocosi decat primii)? Da, se poate.

Se numeste „Raspuns autonom meridian senzorial” si este un raspuns declansat de creier la stimuli pur aleatori. Cu alte cuvinte, poti avea orgasm facand cele mai banale activitati – de la tunsul parului, la amestecarea zaharului in cafea. Se poate intampla chiar acum, in biroul din spatele vostru.

Foto: maini de femeie taind par sursa Shutterstock

3. Atunci cand casti

Cascatul: nu pare sa fie o activitate care sa ne foloseasca la ceva anume sau care sa faca parte dintr-un proces metabolic complex. Se intampla si atat. Ba mai mult, mai este si contagios. Ati observat sa daca va aflati intr-o incapere si cineva casca, va vine sa faceti acelasi lucru?

Citeste si:
Kilogramele în plus îi dau mari bătăi de cap lui Mihai Trăistariu:...
Kilogramele în plus îi dau...

Dar, stiati ca puteti ajunge la orgasm prin cascat?

Anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele Clomipramine, pot avea ca efect secundar orgasmul prin cascat... Asta da efect secundar!

Foto: barbat tanar obosit si cascand sursa Shutterstock

4. Atunci cand stimulezi nervii picioarelor

Este si cazul unei femei din Olanda care are orgasm atunci cand merge in picioarele goale. Acest lucru este posibil din cauza unei leziuni pe care a suferit-o la nivelul sistemului nervos si in urma careia maduva spinarii nu mai poate face diferenta intre vagin si picior.

Afectiunea nu este atat de rara. Apare, mai ales, in cazul celor care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii, ca paraplegia sau tetraplegia. Acestia pot dezvolta o zona extrem de sensibila chiar deasupra leziunii.

Foto: picioare frumoase femeie sursa Shutterstock

5. Atunci cand faci exercitii fizice

Citeste si:
6 cele mai comune fantezii sexuale
Top 6 cele mai comune...

Se numeste „coregasm” si este un nou tip de orgasm. Poate aparea atunci cand depui efort pentru a duce la sfarsit exercitiile fizice.

Dupa a treia serie de 15 repetari, sunt aproape terminata. Dar daca incerc si mai fac inca cinci sau chiar mai multe… pot avea un orgasm. Si nimeni nu observa asta”, a declarat o antrenoare de fitness pentru Women’s Health.

Potrivit oamenilor de stiinta, 40% din femei pot ajunge la coregasm. Nu au reusit insa sa isi dea seama de ce se intampla asta.

Foto: femeie in sala de sport sursa Shutterstock

6. Atunci cand te gandesti la orgasm

Mary Roach povestea intr-un Ted Talk intitulat „10 things you didn’t know about orgasm” despre o femeie pe care a intalnit-o care sustine ca poate avea orgasm doar gandindu-se la asta. Stim deja ca orgasmul femini este mai mult o chestie mentala decat fizica, asa ca o astfel de informatie nu ne mira prea mult..

Citeste si:
Pe cine susține Alex Delea de la Survivor România 2023. Ce le-a...
Pe cine susține Alex Delea de...
Foto: femeie sprijinita de perete alb sursa Shutterstock

7. Atunci cand nasti

Este posibil sa ai un orgasm in timpul nasterii? Se pare ca da. Multi vor ridica sceptici din sprancene, insa 0.3% din femeile de pe planeta spun ca au resimtit voluptatea fizica in timp ce nasteau. Femeile care au experimentat o nastere orgasmica spun ca au simtit senzatii placute in timpul iesirii bebelusului, total durerii.

Foto: mana de bebelus sursa Shutterstock

8. Sindromul excitatiei sexuale permanente

Sindromul excitatiei sexuale permanente se manifesta printr-o permanenta stare de excitare sexuala a persoanei care sufera de acest sindrom, iar micile atingeri, uneori chiar hainele sau o adiere de vant de exemplu le poate produce un orgasm spontan, scrie Kudika.ro.Persoanele suferinde pot avea chiar si sute de orgasme pe zi.

Desi poate parea interesant, pentru cei care sufera de acest sinfrom reprezinta o povara.

Foto: femeie acoperita de patura sursa Shutterstock

Sursa foto main: Depositphotos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.