Yuppy 20 Iulie 2016 15:00
Partenerii de cuplu care obisnuiesc sa bea impreuna au mai multe sanse la o relatie de lunga durata, spun oamenii de stiinta.

De-a lungul timpului, oamenii au incercat din rasputeri sa gaseasca secretul unei relatii de durata. Care este oare solutia? Rabdarea? Pasiunea? Respectul? Aparent, secretul unei relatii fericite este alcoolul.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, partenerii de cuplu care obisnuiesc sa consume alcool impreuna prezinta sanse mai mari la relatii de lunga durata si ating o satisfactie in viata amoroasa mai mare decat cei care nu impartasesc acest obicei.

Potrivit savantilor, cuplurile peste 50 de ani au relatii mai bune daca ambii parteneri beau sau daca niciunl dintre ei nu obisnuieste sa consume alcool. De cealalta parte, daca una dintre persoane obisnuieste sa bea, iar cealalta nu, creste probabilitatea ca partenerii sa aiba o casnicie nefericita.

Oamenii de stiinta au stat de vorba cu 4.864 de cupluri casatorite, dintre care 2.767 aveau peste 30 de ani de casnicie. Acestia i-au intrebat pe participanti de cate ori pe saptamana obisnuiesc sa bea si daca isi gasesc partenerii obositori, enervanti sau prea pretentiosi.

"Nu suntem siguri de ce se intampla acest lucru, dar ar putea avea legatura cu faptul ca aceste cupluri petrec mai mult timp liber impreuna. Studiul ne-a aratat ca nu conteaza cat de mult beau, ci ca beau impreuna", a spus Kira Birditt, una dintre coordonatoarele studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.