Ce ii determina pe barbati sa insele? Raspunsul s-ar putea sa va uimeasca.

Monogamia a aparut in timpul Mesopotamiei antice si, odata cu ea, a aparut si adulterul. De la cele 10 porunci, la sistemul justitiar modern, sociatatea a aratat mereu cu degetul adulterul. Chiar si in ziua de astazi mai exista state in care adulterul este considerat o crima. Cu toate acestea, oamenii insala. De ce o fac? Ce ii determina pe barbati sa insele?

Psihologului M. Gary Neuman si autorul cartii “Adevarul despre inselat”, a realizat un studiu pe 200 de barbati care au recunoscut ca, la un moment dat, si-au inselat partenera. 48% din cei chestionati au spus ca motivul pentru care au inselat a fost nemultumirea emotionala.

Foto: barbat sursa Shutterstock.com

Potrivit lui Neuman, barbatii sunt cu mult mai sensibili decat se crede. Daca nu sunt admirati sau laudati indeajuns de catre partenera, vor cauta aceste lucruri in alta parte si, de cele mai multe, le gasesc la locul de munca. 40% dintre barbatii chestionati de Neuman au spus ca au si-au inselat partenera cu o colega de munca.

Atractia fizica este si ea un factor destul de important, dar nu atata de important pe cat ati putea crede. Potrivit studiului realizat de M. Gary Neuman, 88% dintre barbati si-au inselat partenera cu o femeie mai putin atractiva.

Un alt lucru care ii determina pe barbati sa insele sunt “facilitatorii”. 77% dintre barbati care au inselat au spus ca au un prieten apropiat care au fost infideli la randul lor. Atunci cand vad pe altcineva inseland, este mai usor pentru ei sa isi justifice comportamentul.

Barbatii stiu ca ceea ce fac este gresit si, potrvit studiului realizat de Neuman, 68% dintre ei se simt vinovati dupa ce isi insala partenerele.

Dupa cum puteti vedea, barbatii nu insala pentru ca sunt niste animale care nu isi pot controla libidoul. O fac pentru ca sunt nemultumiti emotional. Surprinzator, nu?

Articol preluat Business Insider

Citeste si:
Carmen de la Sălciua i-a dat replica mamei lui Culiță Sterp:...
Carmen de la Sălciua i-a dat...

Foto main: barbat vorbind la telefon sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.