Are o unitate de masura fericirea ta?

Are o unitate de masura fericirea ta? In ce anume consta aceasta fericire?

Esti genul de persoana care este fericita pentru ca traieste si are o viata usoara? Sau iti masori fericirea in lucruri materiale? Se poate ca daca ai si bani sa fii fericit. Sa nu uitam totusi ca am zis “si” . Fericirea nu insemna doar bani si confort. La sfarsitul vietii ramanem cu amintiri si atat, cu nimic mai mult. Aceste amintiri pot fi oferite si de vile, masini, afaceri, dar mai mult de suflet.

Ma gandesc la clipele fericite si imi vin in minte doar sentimente, nimic palpabil.

Uneori confundam fericirea cu linistea. A fi linistit nu este acelasi lucru cu a fi fericit. Degeaba ai langa tine o persoana, este totul in regula, tine la tine, nu-ti lipseste nimic, dar totusi nu esti fericit. Esti bine si in acelasi timp nu esti. Sa fie asta o solutie? Sa facem compromisuri sau sa luptam pentru ce ne face fericiti?

Spunem ca suntem fericiti, dar cand o rostim simtim un gol in suflet. Te-ai intrebat de ce?

De curand a fost un concurs pentru “siliconizarea” domnisoarelor care cred ca au nevoie. M-a intristat sa vad cum o fata spunea ca ea nu este fericita pentru ca are sanii mici.Nu vreau sa cred ca exista astfel de persoane care considera ca artificialul le poate aduce fericirea. Nici nu vreau sa ma gandesc la unele cunostinte ale mele care nu sunt fericite pentru ca: nu au bani, nu au masina, au salariu mic, nu fac sex, sunt grasi/grase, au luat note mici la examene, ii cearta parintii… Aceste ultime categorii nu merita comentarii, ci doar mila. De ce? Pentru ca ei nu stiu ce inseamna fericirea adevarata. Poate ca intr-un fel sunt norocosi pentru ca se vor multumi cu putin, cu o fericire a lor, una diferita de a mea si, cine stie, probabil si de a ta.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Asadar, ce inseamna fericirea pentru tine? In ce se “masoara”?

[Via]

Post-ul original se afla pe blogul Liviei. De ce am ales sa vi-l prezentam? Pentru ca tematica, "Fericirea se invata", ni s-a parut interesanta, pentru ca articolele sunt utile si pentru ca stilul autoarei este pe placul nostru. Altfel spus, pentru ca Livia are yBlog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.